2024.április 25.
Márk, Ányos

“Egy erőszakos kisebbség akarja meghatározni a főtörvényt” | Van másik út 1. rész

Facebook
Email
Nyomtat
Telegram

Van másik út néven indított műsort a Védett Társadalom Alapítvány. A 10 részesre tervezett sorozat a gyermekvédelem különböző aspektusait járja körbe közismert szakemberek segítségével, arra keresve választ, van-e valós veszély, amitől meg kell védenünk a gyermekeinket szexuális nevelés terén, továbbá bemutatja, hogy létezik LMBTQ-ideológiától mentes szexuális felvilágosítás is.

Az első részben Bagdy Emőke és Hal Melinda klinikai szakpszichológusokkal beszélgetett Antal-Ferencz Ildikó, a sorozat állandó műsorvezetője. Az adás fő témája a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság közös állásfoglalása volt, melyet a gyermekvédelmi törvény kapcsán adtak ki nemrég, és amely nagy vihart kavart szakmai és civil körökben egyaránt.

A szakemberek beszéltek a két társasághoz fűződő szakmai kapcsolatukról, majd elemezték az állásfoglalás formai és tartalmi hiányosságait, hangsúlyozva a transzparencia (minden oldal bemutatásának) hiányát, valamint a szakmai párbeszéd, az átfogó szakmai vita szükségességét egy olyan kérdéskörben, amiben egyelőre nincs szakmai konszenzus, és ahol éppen ezért egyértelmű következtetések levonása veszélyes lehet a közvélemény félretájékoztatása miatt.

A beszélgetés során kitértek a nemzetközi tudományos téren zajló folyamatokra is, felhívva a figyelmet arra az aggasztó jelenségre, hogy globális szinten hatalmi erők nyúlnak bele a tudományba, és annak veszélyeire, hogy ha bizonyos, jónak tűnő amerikai módszerek hazai alkalmazásának során nem veszik figyelembe a nemzeti sajátosságokat.

A műsor felvétele után újabb fejleménnyel bővült az ügy: a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöksége – a tagságtól érkezett ellentmondásos visszajelzések alapján – úgy döntött, hogy szakmai vitát indít, s a végleges állásfoglalást a szakmai konszenzus eredményeként fogják közölni.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához