2024.április 20.
Tivadar, Tihamér, Töhötöm

Megélni és nemcsak túlélni a kamaszkort | Van másik út 6. rész

Facebook
Email
Nyomtat
Telegram

Van másik út néven indított műsort a Védett Társadalom Alapítvány. A tízrészesre tervezett sorozat a gyermekvédelem különböző aspektusait járja körbe közismert szakemberek segítségével, arra keresve választ, van-e valós veszély, amitől meg kell védenünk a mai gyerekeket szexuális nevelés terén, valamint bemutatja, hogy létezik LMBTQ-ideológiától mentes szexuális felvilágosítás is.

A hatodik részben Antal-Ferencz Ildikó, a sorozat állandó műsorvezetője Sotónyiné Prevoz Cecíliával, a Teenstar Magyarország Egyesület elnökével és Dervarics Gábor Teenstar-oktatóval beszélgetett az egyéves személyiségfejlesztő, szexuálpedagógiai programról. Miután a vendégek elmesélték személyes motivációjukat a témával és a programmal kapcsolatban, ismertették annak létrejöttét valamint Magyarországra kerülését. (Dr. Hanna Klaus nőgyógyász, missziós nővér a ’60-as években sok, nagyon fiatal várandós lánnyal találkozott, s kiderült számára, hogy ezek a nők nagyon keveset tudnak testük működéséről, termékenységükről; ezért a ’80-as években csapatával kidolgozta a Teenstar programot, amely azóta továbbfejlesztve immár több, mint 20 országban működik, az adott ország kultúrájához, az adott csoport életkorához és helyzetéhez alkalmazkodva. Hozzánk az Ékes Ilona vezette ERGO hozta be pár éve; jelenleg kb. 50 magyar Teenstar-oktató létezik, s a leglelkesebbek létrehozták az egyesületet 2019-ben.)

A vendégek bemutatták a program legfontosabb alaptételeit: termékenységtudatosság (pozitív testkép); az egyén teljességének szemlélete (annak felismerése, hogy az ember fizikai, érzelmi, értelmi, környezeti, kapcsolati és spirituális lény; és minderre hatással van a szexualitás, vagyis az, hogy valaki nőnek vagy férfinak született); illetve a szülők bevonása (beleértve az apákat is). A kiscsoportos, interaktív, keresztény értékrenden alapuló, de tudományos alapokon álló, nem hívők számára is befogadható program bemutatása során szóba kerültek a legfontosabb oktatói tapasztalatok (nagyon furcsa a mai fiatalok számára, hogy magukról beszéljenek, véleményt mondjanak, de amint leküzdik idegenkedésüket, szívesen teszik) és az oktatók képzésének fontossága (a képzés elvégzése után nemcsak Teenstar-oktatóként lehet hasznosítani a megszerzett tudást, egy védőnő vagy pedagógus számos ötletet, módszertant tud meríteni belőle, és a szülőknek is sokat segíthet abban, hogy másképp nézzenek a kamaszgyermekeikre).

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához