2024.szeptember 17.
Zsófia, Róbert
Hírek 🔊

Világháború felé rohan a NATO új nyilatkozatával

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Olyan nyilatkozatot készül kiadni a NATO, melyben „visszafordíthatatlannak” nevezik Ukrajna tagságát a szövetségben – tudta meg a CNN. Oroszország számtalanszor hangsúlyozta, hogy csak akkor hajlandók békét kötni Ukrajnával, ha Kijev semlegességet fogad.

Ma kezdődik a következő NATO-csúcs Washingtonban, a 32 tagból álló katonai szövetség jelentős többsége támogatja Ukrajna felvételét a társulásba. A CNN bennfentes információi szerint egy olyan közleményt fog kiadni a NATO a csúcs alatt, melyben „visszafordíthatatlan” tényként írnak Ukrajna tagságáról. Ezt a kommunikációt a Fehér Ház is támogatja, csak annyit kérnek, hogy hangsúlyozzák benne, hogy Ukrajnának folytatnia kell a demokratikus reformokat.

A CNN megjegyzi: a közlemény végleges tartalma még változhat. A NATO jelenlegi szabályzata alapján háborúban álló országot nem vehet fel a katonai szövetség. Oroszország többször is hangsúlyozta korábban: csak akkor hajlandók tárgyalni az ukrajnai békéről, ha nem veszik fel az országot a NATO-ba és Kijev semlegességet fogad.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/AP/Mindaugas Kulbis

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
15
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek