2024.szeptember 27.
Adalbert, Vince
Hírek 🔊

Világháborús NATO forgatókönyvek

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐⚔️🌐 A NATO hatalmas áldozatszámú tervet készít az Oroszországgal vívandó harmadik világháború forgatókönyve esetére, mivel a német hadsereg szerint ebben az évtizedben invázió történhet‼️

A NATO tömeges kiürítési és mentési terveket dolgoz ki arra az esetre, ha háború következik be Oroszországgal – jelentette ki egy magas rangú tábornok.

Alexander Sollfrank altábornagy, a NATO logisztikai parancsnokságának vezetője a héten megerősítette, hogy a biztonsági tömb azon dolgozik, hogy biztosítsa a hadműveleti képességét akkor is, ha nagyszámú sebesült csapat kivonására kerül sor a frontvonalakból.

A német tábornok arra figyelmeztetett, hogy a szövetségesek afganisztáni és iraki tapasztalataitól eltérően az Oroszországgal vívott teljes háború valószínűleg súlyos veszteségeket okozna a NATO-nak egy hatalmas hadszíntéren.

Ráadásul az orosz légierő, valamint a magasba emelt rakétakészletei azt jelentik, hogy a repülőgépeken keresztül történő egészségügyi evakuálás túlságosan kockázatos lenne – ez a tényező arra kényszerítheti a NATO csapatait, hogy „kórházi vonatokat” vezessenek a sebesültek tömeges kivonására.

„A kihívás az lesz, hogy gyorsan biztosítsuk a magas színvonalú ellátást, a legrosszabb esetben nagyszámú sebesült számára” – mondta.

A német hadsereg Sollfrank szerint arra számít, hogy Oroszország már 2029-ben képes lesz megtámadni egy NATO-országot.

Sollfrank úgy érvelt, hogy tömeges vasúti és közúti evakuációs járművek hálózatát kell bevetni, és azt mondta, hogy a NATO-erőket speciálisan tervezett vonatokkal kell támogatni, amelyek több áldozatot tudnak elszállítani egyszerre, mint a repülőgépek.

„Elsősorban a légi fölényt kell elérni. Időre lesz szükség ahhoz, hogy a frontvonal teljes hosszában és mélységében sikeresek legyenek” – mondta Sollfrank a Reutersnek adott interjújában.

“Tervezési okokból minden lehetőséget mérlegelni kell, annak érdekében, hogy nagyszámú sebesültet egészségügyi létesítményekbe szállítsanak, beleértve a vonatokat, de esetleg a buszokat is.”

Sollfrank szerint az egyes országokban eltérõ orvosi szabályozás egy másik leküzdendõ akadály.

Megoldást jelenthet egy „katonai egészségügyi Schengen”, hasonlóan a politikai schengeni övezethez, amely lehetővé teszi a szabad mozgást az Európai Unió nagy részén.

🔗 https://www.dailymail.co.uk/news/article-13890265/NATO-prepares-plan-huge-number-casualties-case-WW3-scenario-Russia-German-military-says-invasion-happen-decade. html

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
5
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
5
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek