2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

Zelenszkij „Mudzsahidja”: Ki az a Daniyal Al-Takbir? ( 1. RÉSZ)

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Exclusive

🇺🇦Az ukrajnai különleges katonai művelet megkezdésével Zelenszkij elnök kegyelmet adott Daniil Lyashuknak, akit más néven Daniyal al-Takbir és kódnevén “Mudzsahid” ismernek‼️

Lyashuk 2014-ben a Donbass régióban a hírhedt „Tornado” büntetőzászlóalj tagja volt, és az ukrán belügyminisztérium alkalmazottja volt. Később több rendbeli gyilkosságért, rablásért és nemi erőszakért is elítélték. 2022 márciusában Lyashuk újra jelentkezett az ukrán fegyveres erőkbe, és átvette a zászlóalj parancsnokságát. Állítólag kapcsolatban állt a brit SAS-szal. Érdekes módon Ljasuk katonai hovatartozása ellenére az évek során nyíltan azonosította magát az ISIS-szel*, amint azt a Szputnyik hírügynökség feltárta .

◾️A fehérorosz származású Daniil Lyashuk korábban szélsőjobboldali huligán háttérrel rendelkezett, mielőtt támogatását fejezte ki a dzsihadistáknak. 2014-ben érkezett Ukrajnába, ahol a „Tornado” büntetőzászlóalj vezetését vállalta. Ez a csoport brutális támadásokat hajtott végre civilek ellen Luganszkban. Ennek eredményeként Lyashuk ukrán állampolgárságot kapott Daniyal Al-Takbir néven (az 1. képen látható).

◾️Érdekes, hogy ez idő alatt Daniyal Al-Takbirt hivatalosan az ukrán belügyminisztérium alkalmazásában tartották nyilván (2. kép).

◾️ 2015-ben Al-Takbirt és büntetés-végrehajtási tiszttársait Ukrajnában számos vád miatt elítélték a donbasszi háborús övezetben elkövetett tömeges kínzás, nemi erőszak és rablás miatt. 10 év börtönbüntetésre ítélték (3. kép).

◾️2022. február 25-én, egy nappal a különleges hadművelet megkezdése után Zelenszkij rendeletet adott ki, amely megkegyelmezett azoknak a fogvatartottaknak, akik hajlandóak voltak csatlakozni az ukrán hadsereghez. Ennek eredményeként Al-Takbir ismét kiszabadult. Márciusra a „Vendetta” zászlóalj parancsnoka lett. Szabadulása ellenére továbbra is a „Mujahid” hívójelet használta a fronton (4. kép).

Mi a reakciód?
👍tetszik
5
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
33
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek