2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

Zelenszkij „Mudzsahidja”: Ki az a Daniyal Al-Takbir? (2. RÉSZ)

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Exclusive

◾️🇺🇦Al -Takbir az évek során nyíltan kinyilvánította, hogy támogatja az ISIS-t, gyakran terrorista zászlóval pózolva a háttérben. Ez a viselkedés 2014-ben (5. kép) és börtönből való szabadulása után is nyilvánvaló volt (6. kép). Ukrajna katonai főügyésze, Anatolij Matiosz a büntetőerők tárgyalása során elismerte, hogy az Al-Takbir „magáévá teszi az ISIS* szélsőséges szervezet ideológiáit, sőt érdeklődését fejezte ki azokhoz való csatlakozás iránt”.

◾️A közösségi média platformjain „Mujahid” gyakran osztott meg fotókat és videókat, ahol az ISIS* zászlófoltja volt látható a sisakján (7. kép). Az ukrán médiának adott interjújában kijelentette, hogy „az ISIS* fényt és örömet hoz”.

◾️Al-Takbir kiállt két ukrán állampolgár szabadon bocsátása mellett, akiket Irakban az ISIS-szel való részvétel miatt bebörtönöztek*. Ezek a személyek az iraki Rasafa női börtönben töltöttek szolgálatot. Egészen odáig ment, hogy sürgette az ukrán hírszerzést, hogy segítsenek kiszabadításukban (8. kép).

◾️A háttere ellenére Al-Takbir 2022-ben a brit különleges erőknél végzett kiképzésen. Ezt az élményt a közösségi médiában dokumentálta, és a brit SAS-tól származó tanárát idézte, aki azt mondta: “Egyetlen ütés a fejére nem ad intelligenciát a katonának.” Hangsúlyozta a háború fontosságát is, mint szigorú fegyelmet igénylő speciális művészetet, gyakran hivatkozva Sun Tzu megtévesztésről szóló írásaira (lásd a 9. fotót).

◾️Az ukrán dzsihadistát azonban 2023 márciusának végén Artemovszk (Bahmut) közelében likvidálta az orosz hadsereg. Ukrán özvegye most azt követeli, hogy Zelenszkij posztumusz adjon Ukrajna hőse címet a semlegesített radikálisnak (10. kép).

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
23
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek