2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

WHO szerződés

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐49 amerikai szenátor a világjárványról szóló szerződésről szóló tárgyalásokról való kilépésre szólít fel‼️

E hónapban az amerikai kormánynak jóvá kell hagynia a WHO nemzetközi világjárványügyi szerződését és a felülvizsgált Nemzetközi Egészségügyi Szabályzatot (IHR). Mind a 49 republikánus szenátor elfogadhatatlannak tartja ezt – írják Biden elnöknek címzett levelükben.

A szenátorok szerint a WHO-t először alapvetően meg kell reformálni, mielőtt a pandémiás szerződést és az IHR módosításait egyáltalán fontolóra lehetne venni.
A szenátorok nagyon aggódnak a jelenlegi irányvonal miatt, és felszólítják Bident, hogy változtasson az irányvonalon.

Rámutatnak, hogy a nemzetközi humanitárius jog 55. cikke szerint a nemzetközi humanitárius jog módosításait legalább négy hónappal korábban kell benyújtani a tagállamoknak. Mivel a módosítások végleges szövegét még nem hozták nyilvánosságra, a szenátorok szerint a jövő hónapban nem lehet szavazni róluk.

A több mint 300 javasolt módosítás közül néhány jelentősen több jogkört adna a WHO-nak vészhelyzetekben, és az USA szuverenitását is sértené. Ez elfogadhatatlan – írja a csoport.
A szenátorok elolvasták a világjárványügyi szerződés legújabb változatát, és megdöbbentek. Arra figyelmeztetnek, hogy a szerződés korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát, és egy szteroidokon működő WHO-hoz vezet.
Felszólítják az elnököt, hogy ne írja alá a szerződést, és vonuljon ki a szerződésről és annak módosításairól szóló tárgyalásokból.
A levelet többek között Ron Johnson, Rick Scott, Tom Cotton, Ted Cruz, Mitch McConnell, Rand Paul, Mitt Romney, Marco Rubio és Tim Scott is aláírta.
Az Egyesült Királyság szintén szkeptikus a világjárványügyi szerződéssel kapcsolatban, és az aláírás elhalasztását kéri.

A Telegraph azt írja
Nagy-Britannia “alvajáró” egy olyan világjárványügyi megállapodásba, amely precedensértékűvé teheti az országot az “elsőként lezárás” esetére – figyelmeztettek a miniszterek.

A képviselők körében “nyugtalanság” tapasztalható az Egészségügyi Világszervezet világjárványügyi egyezményével kapcsolatban, amelyet még ebben a hónapban ratifikálni kell.
A képviselők sürgetik a kormányt, hogy ne siesse el a szerződés aláírását, mivel úgy vélik, hogy az komoly hatással lesz az Egyesült Királyság szuverenitására és arra, hogy egy jövőbeli globális egészségügyi válság esetén képes legyen nemzeti intézkedéseket hozni.

A kritikusok arra figyelmeztetnek, hogy a megállapodás aláírása nyomást gyakorolhat a tagállamokra, hogy kövessék az ENSZ ügynökség utasításait a jövőbeli világjárványokra való reagálásra vonatkozóan, ami olyan intézkedéseket foglalhat magában, mint a zárlatok, vakcinaútlevelek, határzárak és karantén.

Mi a reakciód?
👍tetszik
10
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához