2024.május 20.
Bernát, Bernardin, Felícia

🇪🇺A sokat emlegetett jogállamiság dicsőségére🚮

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
afd scaled

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪 🇪🇺🌐”A német kormánykoalíció be akarja tiltani az AfD-t, mert az túl népszerű”‼️

A vita azután indult el, hogy Saskia Esken, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (SPD) társelnöke a hónap elején a betiltás megvitatása mellett foglalt állást – márcsak azért is, ahogy ő fogalmazott hogy “felrázza” a szavazókat önelégültségükből.

Azóta a politikusok a legkülönbözőbb politikai spektrumból mérlegelték, hogy az Alternatíva Németországnak (AfD) betiltására irányuló jogi erőfeszítés – bár a német törvények szerint lehetséges – taktikailag okos lenne-e – vagy csak tovább serkenti a párt felemelkedését.

A német politikához hasonlóan a beszélgetést is az ország náci múltja színesíti. Egy olyan társadalomban, amely tudatában volt annak, hogy Adolf Hitler kezdetben erősödött az urnáknál, amikor a nácik a szövetségi választásokon több szavazatot nyertek, mielőtt átvették a hatalmat, egyre több politikai vezető, különösen a baloldalon, az AfD betiltását látja. a pártot súlyos fenyegetésnek tekintik Németország demokráciája számára – mint a történelmi tapasztalatokban gyökerező kényszert.

Mások attól tartanak, hogy a kísérlet visszaüt, ha megengedi az AfD-nek, hogy a fősodratú ellenfeleit a német nép demokratikus akaratának aláásásaként ábrázolja, és kétségbeesetten betiltson egy pártot, amelyet nem tudnak legyőzni.

“Az AfD betiltására irányuló felhívások teljesen abszurdak, és leleplezik az ilyen követeléseket tevő személyek antidemokratikus hozzáállását” – mondta Alice Weidel, a párt társvezetője a POLITICO-nak adott írásbeli nyilatkozatában. „A többszöri betiltásra vonatkozó felszólítások azt mutatják, hogy a többi pártnak már rég kifogytak az érdemi érvek politikai javaslataink ellen.”

Forrás:🔗politico.eu

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Teljesen az ellen vagyok, hogy bármilyen pártot betiltsanak, még a kommunista és “náci” pártokat sem! Miért támogatja őket valaki is? Ezt kellene a sok “okos” betiltónak átgondolnia! Az AfD meg különösen nem az a párt, akinek beállítják a tiltást felvetők! Nagyon alaposnak és élethűnek tartom Alice Weidel nyilatkozatait!

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához