2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

50 000 muszlimot várnak a hétvégén Németország egyik nyugati tartományába

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Jelenleg készül Európa legnagyobb muszlim találkozója. 

Augusztus 23., péntektől augusztus 25., vasárnapig mintegy 50 000 muzulmán gyűlik össze a Rajna-vidék-Pfalz tartománybeli Mendig repülőterén, hogy megünnepeljék a „Jalsa Salana”-t. Ez az Ahmadiyya Muslim Jamaat közösség éves közgyűlése.

Susanne Schröter iszlámszakértő a Bildnek elmondta: „A csoport békés, saját pénzéből él, de nagyon következetesen missziós úton jár.”

Schröter a frankfurti Goethe Egyetem Globális Iszlám Kutatóközpontját vezeti. 

A szakértő riasztóan nyilatkozott. Bár a követők betartják az adott (európai) országok törvényeit, „meg vannak győződve arról, hogy végső soron a saría az, amit a muszlimoknak be kell tartaniuk. A Hamász-mészárlás után azt tapasztaltam, hogy nagyon Izrael-ellenesek, sőt antiszemiták” – tette hozzá.

A közösség eredetileg Pakisztánból származik

A rendezvény költségei állítólag hatmillió euró körül mozognak. A szervezők szerint ezt kizárólag adományokból teremtették elő. A helyszínen mintegy 6000 önkéntes dolgozik. Az Ahmadiyya Muszlim Dzsamaat közösség 205 országban létezik, és eredetileg Pakisztánból származik. Első éves találkozóját 1976-ban tartották egy hamburgi mecsetben 70 résztvevővel. A csoport jelenleg az egyik legnagyobb iszlám szervezet Németországban. 

Susanne Schröter a Bildnek hangsúlyozta: „Ez egy nagyon merev, ultrakonzervatív csoport, amelyben a nemek szigorú elkülönítését gyakorolják. A házasságokat általában az idősebbek intézik, és a múltban többször előfordultak becsületgyilkosságok, amikor a fiatal nők nem voltak hajlandóak behódolni”. Pakisztánban sok követőjüket üldözik, mert az iszlám hitehagyottjainak tekintik őket. Ezért sokan közülük nyugaton élnek.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
27
😡dühítő
😂vicces
2
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek