2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

A Biden–Harris-féle program egy nagyvárosnyi migránst szabadított az országra

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Biden-adminisztráció által tavaly elindított program annyi migránst engedett be az Egyesült Államokba, mint a texasi Dallas lakosainak száma.

Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter a minap tette közzé a júliusi statisztikai adatokat, amelyek azt mutatják, hogy Biden és Harris úgynevezett feltételes szabadlábra helyezési intézménye továbbra is havonta több tízezer külföldi állampolgárt enged be az Egyesült Államok belsejébe a déli határon és a kereskedelmi járatokon keresztül, írja a Breitbart.

2023 januárja és 2024 júliusa között csaknem 1,3 millió migránst engedtek be az amerikai közösségekbe azon eljárás során.

Az intézkedés bevezetése óta a kormányzat több mint 765 ezer migránst fogadott be az országba.

Az alkalmazáson keresztül érkezők elsősorban Venezuelából, Kubából, Mexikóból és Haitiről érkeztek. Az erre kialakított alkalmazás lehetővé teszi a migránsok számára, hogy a déli határon időpontot kérjenek a feltételes bebocsátásukhoz az Egyesült Államok belsejébe.

A Biden-kormányzat nemrégiben bejelentette, hogy kiterjesztik a mobilalkalmazást, hogy azt a Dél-Mexikóban élők is használhassák az USA belső államaiba való belépéshez.

Több mint 520 ezer kubai, haiti, nicaraguai és venezuelai állampolgár érkezett az Egyesült Államokba a CHNV-program részeként humanitárius feltételes szabadlábra helyezéssel. Ők a belbiztonsági minisztérium (DHS) jóváhagyását követően kereskedelmi járatokkal repültek be az Egyesült Államokba.

Mi az a CHNV program?

2023. január 6-án a Biden-adminisztráció új humanitárius feltételes szabadlábra helyezési programot nyitott, amely lehetővé teszi egyes kubai, haiti, nicaraguai és venezuelai (CHNV) állampolgárok számára, hogy beutazási kérelmet nyújtsanak be az Egyesült Államokba legfeljebb kétéves ideiglenes tartózkodásra. Abban az időben az adminisztráció kötelezettséget vállalt arra, hogy havonta harmincezer kedvezményezettet fogad be a négy országból, megemelve a korábbi feltételes szabadlábra helyezési program felső határát, kizárólag a venezuelai kedvezményezetteknek.

Augusztus elején olyan hírek keringtek, melyek szerint a szaktárca tisztviselői kénytelenek voltak ideiglenesen leállítani a programot, mivel számos csalás és visszaélés történt.

Mark Green, Clay Higgins és Dan Bishop republikánus kongresszusi képviselők a belbiztonsági miniszterhez fordultak, beadványukban részletes dokumentumokat és információkat kérve a CHNV-programban tapasztalt, a hivatal által bejelentett széles körű csalássokkal kapcsolatban.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
3
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek