2024.szeptember 8.
Mária, Adrienn
Hírek 🔊

A demokraták 26.000 halott választót akartak a névjegyzékben tartani, a bíróság megakadályozta

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
us vote election

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az Egyesült Államok Michigan államának nyugati kerületi bírósága elutasította Jocelyn Benson michigani demokrata államtitkár beadványát, amely arra irányult, hogy az állam választási névjegyzékében maradjon 26.000, már elhunyt személy.

Az Egyesült Államok 2020-as elnökválasztása számos kérdést vetett fel annak tisztaságára vonatkozóan. Az egyik vád az volt, hogy számos, már elhunyt személy szerepelt a választási adatbázisban, akiknek a nevében mások leszavazhattak, a gyanú szerint a később győztesnek kihírdetett demokrata Joe Bidenre.

A Breitbart News számolt be róla, hogy 2021 novemberében a Public Interest Legal Foundation (PILF) nevű szervezet pert indított a bevezetőben már említett Benson ellen, azzal vádolva őt, hogy közel 26.000 halott regisztrált személyt tartott a michigani választói névjegyzékben, és ezzel megsértette az Egyesült Államok nemzeti választói regisztrációs törvényét (NVRA).

Benson államtitkár erre válaszul a per megszüntetését kérvényezte. 2022. augusztus 25-én azonban a kerületi bíróság elutasította a baloldali tisztviselő törekvését, így a továbbiakban a pert minden akadály nélkül le lehet folytatni.

„Megdöbbentő, hogy Benson államtitkár ilyen határozottan ellenzi a választási névjegyzék hatékony és szakszerű nyilvántartását”

– mondta J. Christian Adams, a PILF elnöke egy nyilatkozatban.

„Figyelemre méltó, hogy miután 2020-ban megosztották ezeket az adatokat az államtitkárral, a már elhunyt regisztráltak továbbra is az állami választói névjegyzékben maradtak” – folytatta. „Ez a kezdeti győzelem az első lépés annak biztosításához, hogy az elhunyt regisztráltak ne kapjanak szavazólapokat, ezzel pedig csökkenteni lehessen a csalás lehetőségét a michigani választásokon.”

A PILF perében azt állítja, hogy 25 975 halott regisztrált személy maradt a michigani választói névjegyzékben, köztük:

23 663 olyan regisztrált, aki öt éve vagy annál régebben halt meg;
17 479 olyan regisztrált, aki legalább egy évtizede halott;
3 956 olyan regisztrált, aki legalább 20 éve halott.

Tavaly a PILF sikeresen elérte, hogy Pennsylvania állam demokrata párti tisztviselői egy első peres eljárást követően több ezer halott regisztráltat töröljék a választói névjegyzékből. Ebben az ügyben a tisztviselőket azzal vádolták, hogy legalább 21 000 halott regisztrált személyt tartottak a választói névjegyzékben a 2020-as elnökválasztásra készülve.

 

 

Kiemelt képünk forrása: Breitbart News/AP Photo/Paul Sancya/JEFF KOWALSKY/AFP

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Őszintén csodálkozom, hogy akár csak egyetlen ilyen esemény kapcsán miért nem merül fel a 2020-as elnökválasztás ereményének legális megkérdőjelezése. Ha ez nem tehető meg, akkor a rendszerben alapvető hiba, hibák vannak. Hogyan is működik az amerikai “demokrácia”? Az ellenőrizhetőség, a kiszámíthatóság, a fékek és ellensúlyok rendszere????
    Érdemes lenne ezzel szakértőknek foglalkozniuk.
    Ahogy azzal is érdemes lenne foglalkozni, már most, hogy hogyan fogják a demokraták – 2020-hoz hasonlóan – elcsalni a 2022-es félidős választásokat? Használnak-e most is – naívan – szavazógépeket? Miért nem eleve és előre deklaráltan érvénytelen az elhunyt személyek nevében történő szavazás, és az ilyen szavazat?
    Szívesen olvasnék erről tájékoztatókat, és örülnék neki, ha a közbeszéd tárgyává tennék már most, hogy várhatóan el fogják csalni a demokraták a félidős választásokat, ha ugyanazok a szabályok és eszközök, módszerek lesznek érvényben, ill. leszenk használhatók, amik 2020-ban megengedettek voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához