2024.május 21.
Konstantin, András

Zuckerberg kitálalt: az FBI figyelmeztette őket, majd korlátozták Biden fiának laptop-sztoriját az amerikai választások előtt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
712237 zucker

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Joe Rogan műsorában vallott színt a Facebook-vezér.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója szerint az FBI nem sokkal azelőtt figyelmeztette a közösségi médiaóriást a „közelgő orosz propagandára”, hogy kirobbant volna a sztori a Joe Biden fia, Hunter által elhagyott laptopról – írja a Breitbart.

A Facebook-vezér a The Joe Rogan Experience című műsorban elmondta: „az FBI lényegében felvette a kapcsolatot néhány emberrel a csapatunkból, és azt mondták: »Hé, csak hogy tudjátok, legyetek résen. Volt egy… úgy tudjuk, hogy volt egy csomó orosz propaganda a 2016-os választáson.

Úgy tudjuk, hogy igazából jön valami kiszivárogtatás. Szóval legyetek résen«”

– állította a műsorban Zuckerberg.

Nem sokkal a FBI-figyelmeztetést követően a New York Post leközölte az első cikket Hunter Biden laptopjáról. A hírt a Twitter azonnal letiltotta, a Facebook pedig korlátozta annak megosztását. A tartalom Zuckerberg szerint „jelentősen” kevesebb felhasználó hírfolyamában jelent meg.

„Mi úgy voltunk vele, hogy ha az FBI (amit, én még mindig legitim intézménynek tekintek ebben az országban)

megkeres minket, és azt mondják, hogy résen kell lennünk, akkor én ezt komolyan veszem”

– magyarázkodott Zuckerberg.

Bár a milliárdos szerint az FBI nem nevezte meg konkrétan a Hunter Biden-sztorit, mint „orosz propagandát”, szerinte az „alapvetően beleillik a képbe”. A Facebook-vezér ráadásul azt is kénytelen volt elismerni, hogy a Twitteren és Facebookon letiltott, álhírnek bélyegzett sztori teljes egészében valós.

Igen… ez szívás. Szóval… utólag derült ki… mármint a tényellenőrök megvizsgálták… senki nem tudta azt mondani, hogy álhír… Szóval alapvetően volt egy időszak, amikor kevésbé terjedt el [miután a közösségi médiumokban letiltották]”

– magyarázta Zuckerberg.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek