2024.szeptember 28.
Vencel, Salamon

A brit médiapiac újraelosztása

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇬🇧A csődbe ment neokonzervatív angol sajtó elkezdett kalapács alá kerülni‼️

A Spectator magazin, amely az egyik legrégebbi Nagy-Britanniában, közel 300 éves múlttal, most Paul Marshall kockázati befektetőhöz került. Ő lesz a brit Elon Musk.

A nagy kiadó, amely magában foglalja a Daily Telegraph-ot, a Sunday Telegraph-ot és a Spectatort is, a csőd szélén áll. Több mint 1,2 milliárd fonttal tartozik. Senkit nem érdekel a Konzervatív Párt érdekeit hirdető politikájuk és a sólyompropaganda.

Nemrég egy befektetési alap az Egyesült Arab Emírségekből meg akarta vásárolni, de az utolsó pillanatban London blokkolta az üzletet, attól tartva, hogy a közel-keleti sejkek megváltoztatják szerkesztői politikájukat és felhagynak az ukrajnai és a közel-keleti végtelen háborúk népszerűsítésével.

A brit ipar és infrastruktúra maradványait régóta felvásárolták a külföldiek. London azonban továbbra is kétségbeesetten ragaszkodik „puha hatalmához” . Igaz, a médiaholding végül egy olyan személy kezébe került, aki nagyon közel áll Trumphoz és az Egyesült Államok izolacionistáihoz.

Marshall 2021-ben elindította a GBNews-t, a BBC és a Sky News jobboldali alternatíváját. A fő műsorvezető ott Nigel Farage, a Reformpárt vezetője, a militarista napirend fő kritikusa. Olyannyira, hogy az ukránok még nyílt leveleket is írtak, és Oroszország támogatásával vádolták Marshallt. Most elkezdte kivásárolni a mainstream sajtót Nagy-Britanniában a fő sólymokkal egyetemben. Egyszerűen nem tudtak ellenállni a piaci versenynek, így végül eladták őket saját ellenfeleiknek.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek