2023.február 8.
Aranka, Jeromos
English EN French FR German DE Hungarian HU Italian IT Russian RU Spanish ES
English EN French FR German DE Hungarian HU Italian IT Russian RU Spanish ES
English EN French FR German DE Hungarian HU Italian IT Russian RU Spanish ES

A brit védelmi miniszter egy orosz telefonbetyárral beszélgetett az ukrán atomprogramról (TELJES VIDEÓ A CIKKBEN)

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
ben wallace
English EN French FR German DE Hungarian HU Italian IT Russian RU Spanish ES
Nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen az látható, hogy Ben Wallace, az Egyesült Királyság védelmi minisztere videóchat-beszélgetést folytat egy magát Ukrajna miniszterelnökének kiadó férfival. A beszélgetés során szó esett fegyverszállítmányokról, katonai támogatásról, a NATO-ról, de még az atomfegyverek és Ukrajna viszonyáról is. A feltehetőleg két ismert orosz “telefonbetyár”, Vavan és Lexus által készített átverést egyáltalán nem találta gyanúsnak sem a brit védelmi miniszter, sem a stábja. A teljes videót magyar felirattal kizárólag nálunk, a VDTA Youtube-csatornáján és ebben a cikkben lehet megtekinteni.

Sokatmondó, amikor egy nemzet biztonságáért felelős miniszter és stábja saját maguk számára sem képesek biztosítani a biztonságot. Ez történt 2022. március 17-én, amikor is feltehetően az orosz telefonbetyár-páros, Vavan és Lexus videóhívást kezdeményezett Ben Wallace brit védelmi miniszterrel.


A beszélgetés során a magát az ukrán miniszterelnöknek kiadó telefonbetyár többek között

katonai támogatást kért az Egyesült Királyságtól, a további fegyverszállítmányokról kérdezett, de még azt is jelezte, hogy nemzete fontolóra szeretné venni az atomfegyverek kifejlesztését.

Ben Wallace, bár néhány felvetésre óvatosan reagált, összességében támogató volt beszélgetőpartnerével szemben. Több alkalommal elismételte, hogy ők Ukrajna barátjának tekintik magukat, és mindenben segíteni szeretnének, amiben csak tudnak. A kényesebb témáknál kizárólag annyi hangzott el a brit védelmi miniszter szájából, hogy ő óvatosan fogalmazna, és hogy erről még egyeztetnie kell az Egyesült Királyság miniszterelnökével is.

A legnevetségesebb részlet kétségkívül az, amikor az elköszönésnél a telefonbetyár többször elismétli, hogy dicsőség Levannak és Nexusnak (a telefonbetyár-páros neve), akik állítása szerint Ukrajna nemzeti hősei. Wallace-nak azonban itt sem tűnt fel, hogy valami nincsen rendben.

A beszélgetés Magyarországon kizárólag a VDTA Youtube-csatornáján és a vdtablog.hu-n tekinthető meg teljes egészében, magyar felirattal ellátva:

 

 

Kiemelt képünkön Ben Wallace brit védelmi miniszter a videóhívás közben. Forrás: YouTube

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Vélemény, hozzászólás?

További cikkek