2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A budapesti Antifa-támadások után: baloldali szélsőséges terroristasejthez vezet a nyom

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
bildschirmfoto 2023 02 14 um 15.13.03

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Állítólag több német a felelős a budapesti brutális támadásokért. A magyar rendőrség már elfogta az első gyanúsítottakat. Egyre több jel utal arra, hogy egy nagyobb baloldali szélsőséges terrorista sejtről lehet szó.

Négy feltételezett baloldali szélsőséges támadás, nyolc áldozattal, néhányan súlyosan megsérültek, az elmúlt hét budapesti véres rekordja. Miközben a második világháború idején megemlékeztek az 1945-ben bekerített budapesti német és magyar katonák kitörési kísérletéről, a baloldali erőszakos bűnözők egy csoportja láthatóan arra szomjazott, hogy leckéztesse vélt politikai ellenfeleit. Nyilvánvalóan öltözködésük alapján választották ki áldozataikat. A terepszínű nadrágok és fekete csizmák mögött a csoport szélsőjobboldali érzelmeket érzékelt.

Végül egy német házaspárt, egy magyar jobboldali rockert és barátnőjét, három lengyel turistát és egy kioszk alkalmazottját fogták el. Utóbbi esetben egy térfigyelő kamera rögzítette nyolc csuklyás férfi brutális támadását.

Kapcsolatok az állítólagos baloldali szélsőséges Lina E-vel.

A magyar rendőrség rövid ideig dolgozott, és nyomozócsoportot állított fel az ügyben. Kicsit később elkapták az első gyanúsítottakat. A Bild újság szerint öt német van köztük, Clara W., Anna M., Emilie D., Moritz S. és Tobias E. Mindannyian a bal szélső spektrumhoz tartoznának, és a 20-as éveikben jártak.

A letartóztatottak közül legalább egy már vádlottként a német hatóságok látókörébe került. Miért van még mindig szabadlábon? A világ szerint Tobias E. a németországi harcos baloldali szélsőségesek lándzsahegyének tagja. Ironikus módon állítólag a legismertebb német baloldali szélsőséges gyanúsított, Lina E körüli körhöz tartozik. A fiatal nőt azzal vádolják, hogy egy Németországban többször lecsapott bűnszervezet vezetője volt. A Legfőbb Ügyészség tavaly emelt vádat a 27 éves férfi ellen. A drezdai per hónapok óta tart.

A csoport szemlélete hasonló a budapestihez

A csoport állítólag politikai ellenfelek, különösen ismert jobboldali szélsőségesek után kémkedett, és a kórházban megverte őket. A magyarországi támadásokhoz hasonlóan a németországi gyanúsítottak is fegyvereket, például botokat használtak. Az államvédők elértnek látják a “terrorizmus küszöbét”.

Ha eddig nem is emeltek vádat Tobias E. ellen, a Lina E.-t érintő eljárás gyanúsítottja. Az eljárás egyik fő tanúja is megerősítette a kettő közötti kapcsolatot. A 29 éves nő 2019-ben botokkal és paprikaspray-vel együtt ütötte le egy jobboldali bár házigazdáját vele és más elkövetőkkel együtt. Ezután elmenekültek, és üldözésbe keveredtek a rendőrséggel. A következő napokban kiderül, hogy a magyar hatóságok tétován reagálnak-e, vagy vádat emelnek Tobias E ellen.

Forrás:Szentgotthárdi Magazin

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához