2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Támadások Magyarországon

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
bildschirm foto 2023 02 11 um 15.15.18

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A németországi baloldali szélsőségesek tombolnak Budapesten

Német exportsláger a gyűlölet-erőszak: a baloldali szélsőségesek több embert is megvertek a hétvégén Budapesten, így kórházba kerültek. Egy videó dokumentálja az egyik brutális esetet. Vannak kapcsolatai egy erfurti baloldali terrorista sejttel?

Németországgal ellentétben Magyarországon az utcai erőszak valójában nem része a városképnek. Ironikus módon az ország lakosságának és turistáinak most már vigyázniuk kell a német turistákkal. A baloldali szélsőségesek legalább nyolc embert támadtak meg a hétvégén Budapesten , néhányan súlyosan megsérültek. A rendőrség által most elfogott négy gyanúsított között van két német, egy olasz és egy magyar – mondta Nyerges Béla nyomozó hétfői sajtótájékoztatóján .

A tisztviselők azt feltételezik, hogy összesen körülbelül 10-15 tag tartozik a csoporthoz, és célponttá vált. Mintájuk: a terepszínű nadrágot és csizmát viselőket péppé verték. Úgy tűnik, a támadók áldozataik ruházatából vélt jobboldali szélsőséges magatartásra következtettek. A Bild információi szerint az erőszakos németek neve Clara W., Anna M., Emilie D., Moritz S. és Tobias E., és a baloldali szélsőséges spektrumhoz tartoznak.

A támadások hátterében tüntetéssorozat áll a magyar fővárosban. Minden év februárjában itt emlékeznek meg a magyar és német katonák Vörös Hadsereg elleni csatájáról a második világháborúban. Ekkor a bekerített Budapesten próbálták áttörni a szemben álló csapatok arcvonalát. A radikálisok és a szélsőjobboldal is minden évben összejön erre az alkalomra. A „Becsület napján” több hasonló rendezvényt a magyar hatóságok előzetesen betiltottak.

Autonóm felhívás Magyarországra

A német autonóm szcéna hívei korábban arra szólították fel az embereket, hogy utazzanak Magyarországra, és hagyják abba a „nácik dicsőítését”. “A tüntetés arra szolgál, hogy a fasiszták a kommunizmus áldozatainak képzeljék magukat, és heroizálják a fasiszta fegyveres erőket” – tombolt a “Platform Radikális Baloldal” a Facebookon február elején. A megemlékezésen az antiszemitizmust és az SS-szimbólumokat nyíltan bemutatják.

„Az esemény lebonyolítása azt mutatja, hogy nem lehet az államra hagyatkozni! Szolidaritást vállalunk az ellentüntetéssel és a budapesti Autonómia elvtársaival” – folytatták a baloldali radikálisok. „A ‘Becsület napját’ elvtársainkkal együtt nem hagyjuk szó nélkül! Február 11-én Budapestre!”

Számos baloldali radikális, köztük Ausztriából érkezett autonómisták húzták meg magukat a Budai Vár területén a hétvégén. „Több száz antifasisztával a budapesti várban vagyunk. Nácik több csoportja is megpróbál bejutni a kastélyba, de időnként zsaruk veszik körül őket. Mi viszont átvettük a helyet, és továbbra is itt fogunk állni” – mondta egy fiatal nő a Twitteren.

Az állítólagos baloldali szélsőségesek súlyosan megsebesítettek egy férfit

A közösségi médiában keringő két videófelvételen látható az egyik támadás egy budapesti kioszk közelében péntek délután. Az ott dolgozó T. Zoltán felsétál a boltba, hogy megkezdje a műszakát. Hirtelen egy nyolc fős csoport, férfiak és nők közeledett hátulról. Blackjackekkel és sárgaréz csuklókkal hátulról támadják meg gyanútlan és védtelen áldozatukat, és megverik. Még akkor is verik a férfit, ha már a földön van. Egy vesszős öregasszony sántikál a segítségére, és beszél a támadókkal, akik végül paprikaspray-t szórnak az áldozat arcába, és elmenekülnek.

T. Zoltán súlyosan megsérült, kórházba szállítják. A támadás bizonyítéka egy nagy vértócsa a bolt előtt a földön. A fejsérülései mintegy 20 varratigényesek – mondta el a Pesti Srácok jobboldali hírportálnak . Gyanítja, hogy az állítólagos baloldali szélsőségesek az egyik jobboldali tüntetés résztvevőjére tévesztették volna terepszínű nadrágja miatt. Nem sokkal korábban egy fiatal nő megkereste, és megkérdezte, hogy részt venne-e ezen, amit ő tagadott, és kijelentette, hogy soha nem ment el erre a rendezvényre.

További áldozatok három lengyel turista, két pár, akik a belvárosban jártak, valamint Dudog László, egy jobboldali rockbanda zenész és barátnője. Állítólag mindegyik sötét ruhát vagy terepszínű ruhát viselt. Dudog is kórházba került. Az egyik pár állítólag Németországból származott, és már majdnem a szállásán volt, amikor a feltételezett baloldali szélsőségesek hátulról támadtak a fiatalemberre, és súlyosan megsebesítették. A magyar rendőrség most “közösség tagjai elleni erőszak” vétsége miatt nyomoz.

Kapcsolódás a Lina E. komplexumhoz?

A cselekmények hasonlóságot mutatnak a német baloldali szélsőségesek Türingiában és Kelet-Németország egyes részein tett akcióival. Az elmúlt hetekben és hónapokban ismételten megoldatlan kalapácsos támadások történtek a jobboldali szélsőséges szcéna hívei ellen. Legutóbb Erfurtban vertek meg csuklyás emberek két férfit.

A jelenlegi helyzet gyanús: az egyik letartóztatott neve Tobias E. Ő is feltűnik a lipcsei Lina E. baloldali szélsőséges állítólagos vezetőt körülvevő komplexumban, aki ellen a szövetségi államügyész vádat emelt.

Forrás:Szentgotthárdi Magazin

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához