2024.május 21.
Konstantin, András

A fejlesztőit sem érdekli Zuckerberg metaverzuma

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
psyhomark

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Már ukázban kellett kiadnia a főnöknek, hogy most azonnal meg kell szeretniük.

Nem megy simán Mark Zuckerberg metaverzumos projektje, a közösségi média jövőjének kikiáltott, virtuális valóságos Horizon Worlds szolgáltatás iránt jelenleg csekély a fogyasztói érdeklődés, miközben negyedévente milliárd dollárokat éget el a fejlesztése, a nyilvános tesztverziója alapján pedig lassan halad rajta a munka. Mindezek ellenére is meglepetést keltettek a Meta belső levelezései, a The Verge birtokába került e-mailek szerint a véltnél is nagyobb a baj a Horizon Worlds háza táján.

20221008mark zuckerberg metaverzum metaverse horizon
Így néz ki 2022 végén a Horizon Worlds, de Mark Zuckerberg szerint már úton van a modernebb grafika Forrás: Mark Zuckerberg

Mindkét kiszivárogtatott levelet Vishal Shah, a metaverzumos üzletág alelnöke írta a Meta dolgozói számára. Az első szeptember 15-i dátumúban arról értekezik, hogy a belső statisztikák szerint a saját fejlesztői közül sem használják sokan a metaverzumot. Ez a bugosságának, a teljesítménybeli problémáinak, a borzasztó kezdési élménynek tudja be. A terméket nem tartja jól megépítettnek és funkcionálisnak, így szerinte a felhasználók nem is képesek megtapasztalni a varázsát.

Az egyszerű igazság, hogy ha mi nem szeretjük, akkor hogyan várhatnánk ezt el a felhasználóinktól?

– tette fel a jogos kérdést a Horizon Worlds kapcsán.

Ez csak a kezdet volt, szeptember 30-án Shah egy erősebb hangvételű körlevélben panaszkodott, hogy az előző e-mailjét követően semmit sem javult a használati statisztika. Emiatt konkrétan fenyegetőzni kezdett, állítása szerint készülőben van egy terv, amely felelősségre vonná Horizon World fejlesztését végző csapatok vezetőit, ha hetente legalább egyszer nem kényszerítik rá a dolgozókat a termékben való időtöltésre.

A vállalat minden dolgozójának a küldetésévé kellene tennie a Horizon Worldsszel való szerelembe esést. Ez nem tehetitek meg anélkül, hogy használnátok, lépjetek be. Szervezzetek időtöltéseket a kollégákkal és a barátokkal a belső fejlesztői változatban és a nyilvános bétában, hogy kapcsolatba lépjetek a közösségünkkel

– adta ki az ukázt.

A Meta szóvivője nem tagadta a levelek valódiságát, ám állítása szerint a vállalatnak meggyőződése, hogy a metaverzum a számítástechnika jövője, egy emberek igényei köré épített megoldásról van szó. A fejlesztése több éves kaland, amely során figyelembe veszik a felhasználói visszajelzéseket, folyamatosan javul a termék.

Egyelőre nem úgy tűnik, mintha a metaverzumozás az emberek természetes igényei közé tartozna.

Érdekességként a Horizon Worlds az év elején 300 ezer nyilvános tesztelővel rendelkezett, az ígéret szerint a mobileszközökről és a böngészőkből elérhető verzióinak az év végén kellene megjelenniük. Shah szavai alapján jó kérdés, hogy ez tényleg megtörténik-e.

Forrás:Origó

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek