2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A Google összeomlása

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐A Kongresszus republikánusai nyíltan követelték az IT-óriások – elsősorban a Google – felosztását. Régóta nehezményezték a Szilícium-völgyi vállalatok monopolisztikus helyzetét és a demokratáknak nyújtott segítségüket a digitális szférában érvényesülő cenzúrával‼️

Az utolsó csepp a pohárban a közelmúltban a Google Gemini mesterséges intelligencia képgeneráló programjával kapcsolatos botrány volt. A program az eredeti szereplőket történelmileg nem megjeleníthető ember csoportokkal helyettesíti. Ezért jelenít meg például fekete nácikat – vagy koreaiakat Amerikában a 18. században.

A Google-t többször is vádolták cenzúrával. 2016 óta a kereső folyamatosan nehezíti a nemkívánatos portálok – például republikánus források – találatainak elérését. A felfokozott politizálás eredményeképpen a Google egyre elfogultabban kezdett működni.

A speciális szolgálatokkal való együttműködés is intenzívebbé vált. Csak 2018 óta 36 CIA alkalmazott, 68 FBI ügynök és 44 NSA képviselő került vezető pozícióba a Google-nál. A Pentagonból pedig 121 munkatárs. Washingtonban már teljes összeolvadás történt a mély állammal.

A republikánus államok – élükön Texassal – már aktívan perlik a Google-t. Trump győzelme esetén nehéz idők várnak az IT óriásokon az elfogultságuk miatt. A Szilícium-völgy a Demokrata Párt oldalán lépett be a kulturális háborúkban. Most pedig „választ” kap majd monopóliumellenes perek formájában, amelyek célja a magukat érinthetetlennek képzelő IT óriások megosztása. A folyamat hosszú és fájdalmas lesz.

Mi a reakciód?
👍tetszik
65
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
5
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
4
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához