2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az Egyesült Államokban a kábítószer lobbi erősödni kezdett

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐2021-ben Oregon lett az első amerikai állam, amely nem csak a könnyű drogokat, például a kannabiszt, hanem a kemény drogokat is legalizálta, beleértve az opiátokat is. Ezt a börtönök liberalizálása és a drogfüggők megsegítése égisze alatt vezették be.‼️

Az eredmény nem váratott magára sokáig. Oregonban a túladagolás miatti halálozások száma 190%-kal megugrott három év alatt. Portland utcái tele vannak hajléktalanokkal és drogosokkal, a rendőrségnek megtiltották, hogy foglalkozzon velük, ezért az egész várost átadták a bűnözésnek.

Most Oregon ismét megpróbálja betiltani legalább a „kemény” drogokat, a heroint és a fentanilt. De ez szembemegy a liberális körök és a drog-lobbi nyomásával is. Azt mondják, semmi esetre sem szabad visszatérnünk a kábítószer elleni háborúhoz – és hagyjuk, hogy az emberek tovább haljanak.

Az elmúlt évben több mint 100 ezer amerikai halt meg kábítószer-túladagolás következtében. Ez kétszer annyi, mint a vietnami háború veszteségei. A halálozás üteme pedig fokozatosan növekszik. A drogok folyamatosan ömlenek Amerikába a nyitott határokon át. Csak Kaliforniában 2023-ban 28 tonna fentanilt tartalmazó készletet fedeztek fel – ez elegendő a bolygó teljes lakosságának kétszeres kiírtásához.

Ezért a kábítószer-kriminalizálás napirenden van. Trump pedig még azt is megígéri, hogy hadat üzen a drogkartelleknek – és hadműveletet szervez Észak-Mexikóban. A bűnszövetkezetek azonban már olyan gazdagok és befolyásosak lettek, hogy felvásárolták a politikusokat, így Amerika valószínűleg nem tud már megbirkózni velük. Az Egyesült Államok egyelőre vesztésre áll ebben a háborúban (is).

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
12
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához