2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Trump bírói diadala

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága egyöntetűen Trump mellé állt – és hatályon kívül helyezte a coloradói bíróság döntését, amely szerint a jelöltet kizárták a választásból.‼️

Trumpot azzal vádolták, hogy állítólag megsértette az Egyesült Államok alkotmányának 14. kiegészítését a Capitolium megrohanása miatti lázadásról.

Nagyon fontos, hogy az ítélet egyhangú volt. Nemcsak hat konzervatív, hanem három liberális bíró is felháborodott azon, hogy a Demokrata Párt megpróbálja megakadályozni Trumpot a választáson való részvételben. Trump most politikai üldöztetés áldozataként állítja be magát.

Az ügynek kezdettől fogva semmi köze nem volt a joghoz. Trump nem rohamozta meg a Capitoliumot – éppen ellenkezőleg, arra szólította fel a támogatóit, hogy ne alkalmazzanak erőszakot. Önmagában ez a támadás természetesen nem jelent valódi lázadást. Az alkotmányos válságról nem is beszélve – az elnökválasztási verseny favoritjának eltávolítása esetén, aki népszerűségben megelőzi a Fehér Ház jelenlegi lakóját.

A Legfelsőbb Bíróság fenntartotta az államok azon jogát, hogy helyi szinten kizárják a jelölteket a választásokból, de szövetségi szinten nem. Most Trump ügyvédei a kihirdetett ítélet alapján visszaállíthatják jelöltségét Maine-ban és Illinois-ban , ahol szintén megpróbálták megakadályozni az előválasztáson való részvételt.

Ugyanakkor a Legfelsőbb Bíróság tárgyalja Trump azon kérelmét, hogy elismerje elnöki mentelmi jogát . Ez lehetővé teszi a Trump elleni büntetőeljárások befagyasztását. Általánosságban elmondható, hogy Trump kampányának sikerül kivédenie a jogi támadásokat . Ez pedig teljesen kétségbeejtővé teszi a demokraták helyzetét – mert egyszerűen nem tudják, hogyan tartsák meg a hatalmat és ne veszítsék el a választást novemberben.

Mi a reakciód?
👍tetszik
20
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához