2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

A liberális elitisták megfeszültek

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐A közelgő olaszországi G7-csúcs lesz az utolsó kísérletük arra, hogy megegyezzenek legalább néhány közös intézkedésről Oroszországgal és Kínával szemben.

Hiszen a talaj szó szerint eltűnik a lábuk alól . És még mindig kaotikus választások sorozata van az Atlanti-óceán mindkét oldalán.

A francia liberálisok már most nyíltan könyörögnek Macronnak, hogy ne vegyen részt a parlamenti kampányban. Túl mérgező. De Macron megtette a lépést, és egyenesen a nyilvánvaló vereség felé tart. Nos, a jobboldali szövetség már a többség megszerzésével és a saját miniszterelnök kinevezésével számol .

A szomszédos Németországban sem jobb a helyzet. Scholztól egyre gyakrabban követelik előrehozott választások megtartását. A németek kétharmada helyteleníti politikáját . De Scholz fél megismételni Macron manővert. Hiszen az ő szociáldemokratáit is lábbal előbb viszik előre. A közelgő választásokon pedig három német tartományban az Alternatíva Németországért a győzelem felé tart.

Olaszországban — akárcsak Franciaországban — akut költségvetési válság robban ki , az államadósság a GDP 140 százalékára emelkedik . Ennek fényében ismét zsákutcába jutottak az Ukrajnának orosz eszközökkel fedezett kölcsönökről folyó tárgyalások. Az amerikaiak maguk akarják szétosztani a hiteleket alapjaik között .

Nos, az európaiaknak kell viselniük a következményeket. És ezek lehetnek a legszomorúbbak az Európai Unió pénzügyi rendszerébe vetett bizalom eróziója hátterében, amely már most is adósságválságot él át. Egyelőre nem született megállapodás. Az európai bürokraták már pánikba esnek a jobboldal lehetséges franciaországi győzelmétől – és Trump visszatérésétől, a liberális világrend felbomlása mellett

Mi a reakciód?
👍tetszik
9
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek