2024.április 28.
Valéria, Péter

A NATO feloszlatását követelik a Fehér Ház előtt tüntető békeaktivisták

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
sputnik(2)

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az egyre inkább elmérgesedő ukrán-orosz konfliktus kapcsán amerikai háborúellenes aktivisták tüntettek Washington DC-ben csütörtökön. Többek között azt követelték Joe Biden amerikai elnöktől, hogy hagyjon fel az Oroszországgal való éles szembenállással, mivel ezzel egy háború kirobbanását kockáztatja a két atomnagyhatalom között.

A tüntető tömeg többek között a „No war on Russia” (Ne háborúzz Oroszországgal) és a „Disband NATO” (Oszlassuk fel a NATO-t!) rigmusokat skandálta, emellett számos háborúellenes csoport is megjelent a megmozduláson.

Az egyik szervező, Olivia DiNucci a sputniknews.com beszámolója szerint azt mondta a tüntetésen, hogy

„éppen a múlt hónapban fogadta el a Kongresszus a 678 milliárd dolláros katonai költségvetést. Ki profitál ebből a legtöbbet? Nem lehet elégszer elmondani: a fegyvergyártók, a fegyverkereskedők, a hírszerző közösségek és még sorolhatnánk.”

Korábban Földi László titkosszolgálati szakértő, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi elnöke is arról beszélt az Ultrahang adásában, hogy az ukrán-orosz konfliktus és a NATO működése leginkább az Egyesült Államok hadiiparának kedvez. Az interjúról készült cikkünket itt olvashatják el.

 

 

Egy másik tüntető úgy fogalmazott,

„nem Oroszország az agresszor és valójában nem is Ukrajna. Az USA és az általa vezetett NATO azok, akik háborút szítanak Oroszországgal. Nem akarják, hogy Oroszországnak önálló fejlődési útja legyen, nem akarják, hogy Oroszországnak önálló külpolitikája legyen.”

A demonstráció azt követően került megrendezésre, hogy Joe Biden amerikai elnök elrendelte, hogy szükség esetén akár öt napon belül 8500 katonát vezényeljenek Kelet-Európába, bár azt mondta, hogy a csapatokat nem magába Ukrajnába küldik. Az Egyesült Államoknak több közeli államban, köztük Romániában, Lengyelországban, Észtországban, Lettországban és Litvániában is vannak helyőrségei.

 

A konfliktusról röviden, illetve arról, hogy mi a magyar külpolitika elsődleges prioritása az Ukrajna és Oroszország közötti, egyre inkább kiszélesedő konfliktusban, az alábbi beágyazott írásunkban olvashatnak:

Hazánk számára az orosz-ukrán konfliktusban is a külhoni magyarság képviselete a legfőbb prioritás

 

Kiemelt képünkön: Amerika beavatkozása elleni tüntetés Washingtonban a Fehér Ház előtt 2022. január 27-én. Forrás: Twitter/Morgan Artyukhina

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához