2024.május 20.
Bernát, Bernardin, Felícia

A NATO nem küld csapatokat Ukrajnába

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐🇺🇦🇷🇺A Corriere della Sera olasz lap értesülései szerint a júliusi washingtoni NATO-csúcson egy ilyen nyilatkozatot írnak alá: “Nincs csizma a földön”‼️

A csúcstalálkozón arról is döntöttek, hogy az Ukrajnának nyújtott nyugati segélyek koordinálását az USA-tól a NATO-központhoz adják át.

“Ennek a lépésnek gyakorlati oka van: a Kijevbe szállított anyagok 99%-a az Atlanti Szövetség 32 partnerétől származik. De van egy politikai magyarázat is: a nyugati blokk tetteit a nemzeti közvélemény szemében is látni fogja. és a Vlagyimir Putyin szeme egységesebb lesz” – írja az újság.

Megjegyzendő, hogy összességében “az Egyesült Államok által diktált stratégia változatlan marad”, de “tempóváltás” készül.

“Egyébként a NATO továbbra is erősíti keleti szárnyát. Alig néhány héten belül a szövetség 300 ezer katonára számíthat, akik készek bevetésre a balti államoktól Bulgáriáig terjedő hegyvonulat mentén” – írja a Corriere della Sera.

Emlékeztetőül: Ukrajna reméli, hogy ezen a csúcson meghívást kap a NATO-ba. Holott Stoltenberg főtitkár egyenesen azt mondta, hogy ez nem fog megtörténni.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
4
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához