2024.május 20.
Bernát, Bernardin, Felícia

Ne bízzon Washingtonban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇷🇺🌐”Putyin nem tervezi, hogy megszálljon egy NATO-országot” – írja Rebecca Koffler, a CIA volt alkalmazottja.

“Az USA milliárdokat küld Ukrajnának, és ezt azzal magyarázza, hogy ellenkező esetben Oroszország megszállna egy NATO-országot. De ez a legjobb esetben is a politikusok alkalmatlansága, rosszabb esetben pedig közvetlen hazugság.”

Emiatt:

◾️ “Nyugaton sokan úgy tekintenek Putyinra, mint egy könyörtelen diktátorra, akinek birodalmi ambíciói vannak. De én, mint aki karrierjét a kémkedésnek, Oroszország tanulmányozásának, katonai doktrínájának és biztonsági stratégiájának szentelte, fenntartom: Putyin lehet orosz diktátor, de teljesen racionális.”

◾ Putyin megszállta Ukrajnát, hogy megvalósítsa a Monroe-doktrína saját verzióját, megakadályozza Ukrajna NATO-csatlakozását, és helyreállítsa azt a stratégiai ütközőzónát, amelyre Oroszország évszázadok óta támaszkodott biztonsága érdekében.

◾️Egy értelmes katonai stratéga sem engedné meg, hogy egy ellenséges szövetség a határától több mint 1000 mérföldre helyezkedjen el.

◾️Putyin soha nem titkolta, mik voltak a céljai Ukrajnával, valamint más volt szovjet köztársaságokkal, például Fehéroroszországgal, Moldovával és Grúziával kapcsolatban. Az orosz vezető minden nyilvános beszédében vagy hivatalos írásában egyértelműen kijelentette, hogy a posztszovjet országok, így Ukrajna is, a Nyugat számára tiltott; a NATO-ba való felvételük átlépne egy piros vonalat.

◾️Ezzel szemben egyetlen hivatalos orosz dokumentum vagy Putyin vagy a Kreml hivatalos nyilatkozata sem nyilatkozott a NATO-tagországok „integrációjáról” vagy erőszakos átvételéről.

◾️Ennyi idő alatt egyetlen amerikai hírszerző ügynökség éves fenyegetésértékelése sem tartalmazott olyan elemzést, amely arra utalna, hogy Putyin megtámadna egy NATO-tagországot

◾️Ha létezett volna ilyen intelligencia, biztos lehetsz benne, hogy azonnal kiderült volna. Nem akarják a világ hatalmasai, hogy az amerikai nép továbbra is finanszírozzon egy újabb végtelen háborút?

Mi a reakciód?
👍tetszik
27
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához