2022.december 2.
Melinda, Vivien, Aranka
English EN French FR German DE Hungarian HU Italian IT Russian RU Spanish ES
English EN French FR German DE Hungarian HU Italian IT Russian RU Spanish ES
English EN French FR German DE Hungarian HU Italian IT Russian RU Spanish ES

A nők tájékoztatását szolgálja a szívhangrendelet

Facebook
Email
Nyomtat
Telegram
vlcsnap 2022 09 17 10h38m53s732

Mától hatályos a szívhangrendelet. Ezentúl a várandós nőknek meg kell hallgatniuk a magzat szívhangját, mielőtt az abortuszról döntenének. Földi-Kovács Andrea, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi tagja szerint az intézkedés a nők tájékoztatását szolgálja.

A magzat szívdobogása már alig pár héttel a fogantatás után hallható. A várandósság alatt az orvosok folyamatosan vizsgálják, és meg is mutatják a szülőknek. A ma életbe lépett szívhangrendelet ezt kötelezővé teszi az abortusz előtt, mielőtt a várandós nők meghozzák a végleges döntést. Földi-Kovács Andrea, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumának tagja szerint az új rendelet célja az információ átadása az anya felelősségteljes döntésének megalapozása.


Földi-Kovács Andrea szerint természetes, hogy lelkiismeret-furdalást érez, hogyha egyébként az ő életéről dönt utána. Elmondása szerint ez normális, nem gondolja, hogy le kéne halkítanunk a baba szívhangját és nem gondolja, hogy le kéne halkítanunk a saját lelkiismeretünk szavát.

Földi-Kovács Andrea ugyanakkor hangsúlyozza:

az új rendelet felhívja a figyelmet arra is, hogy a gyermekük élete mellett döntő, nehéz helyzetbe lévő édesanyákat segíteni kell.

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Vélemény, hozzászólás?