2024.május 2.
Fülöp, Jakab, Zsaklin, Jefte, József

A nők tájékoztatását szolgálja a szívhangrendelet

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
vlcsnap 2022 09 17 10h38m53s732

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Mától hatályos a szívhangrendelet. Ezentúl a várandós nőknek meg kell hallgatniuk a magzat szívhangját, mielőtt az abortuszról döntenének. Földi-Kovács Andrea, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi tagja szerint az intézkedés a nők tájékoztatását szolgálja.

A magzat szívdobogása már alig pár héttel a fogantatás után hallható. A várandósság alatt az orvosok folyamatosan vizsgálják, és meg is mutatják a szülőknek. A ma életbe lépett szívhangrendelet ezt kötelezővé teszi az abortusz előtt, mielőtt a várandós nők meghozzák a végleges döntést. Földi-Kovács Andrea, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumának tagja szerint az új rendelet célja az információ átadása az anya felelősségteljes döntésének megalapozása.

Földi-Kovács Andrea szerint természetes, hogy lelkiismeret-furdalást érez, hogyha egyébként az ő életéről dönt utána. Elmondása szerint ez normális, nem gondolja, hogy le kéne halkítanunk a baba szívhangját és nem gondolja, hogy le kéne halkítanunk a saját lelkiismeretünk szavát.

Földi-Kovács Andrea ugyanakkor hangsúlyozza:

az új rendelet felhívja a figyelmet arra is, hogy a gyermekük élete mellett döntő, nehéz helyzetbe lévő édesanyákat segíteni kell.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához