2024.szeptember 26.
Jusztina, Kozma, Damján
Hírek 🔊

A Nyugat ellenségeket teremt magának, szövetségeseket termel Oroszországnak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇷🇺Az Egyesült Államok nemzetközi zaklatási politikája sok ellenséget teremtett magának, és ennek során sok potenciális barátot Oroszországnak.

Ennek legszembetűnőbb példája Kína és Oroszország kapcsolata. Az Egyesült Államok agresszíven lépett fel mindkettőjükkel szemben, ezzel erősítve a két ország közötti barátságot és együttműködést.

Koreában a nyugat több mint 70 éves agresszív szankciói, blokádjai és szablyái azt jelentette, hogy amikor Oroszország egy másik szövetségest használhat, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban (KNDK) volt egy militarizált atomhatalom, amely kész és várt a helytállásra. Oroszország a Nyugat ellen. A hét elején a két ország átfogó stratégiai partnerséget írt alá, amelyet Mark Sleboda biztonsági és nemzetközi kapcsolatok szakértője “katonai szövetségnek” minősített.

Putyin szerdán Vietnamba látogatott , ahol az elmúlt évtizedekben a Nyugathoz fűződő némileg meleg viszony ellenére sem gyógyultak be teljesen a vietnami háború okozta sebek. Vietnam hivatalos közleményben köszönte meg Oroszországnak, hogy támogatja a Nyugat elleni függetlenségi harcukat.

A múlt héten egy orosz flottilla érkezett Kubába , és jelenleg úton van Venezuela felé. Míg a látogatás évente megrendezésre kerül, ezúttal a Flottilla atomerőművi hajókat és tengeralattjárókat is tartalmazott, ami egyértelmű üzenet a Nyugatnak nemcsak Oroszországból, hanem Kubából is, amely mindössze 90 mérföldre fekszik az Egyesült Államok legdélibb pontjától.

Kubát természetesen 1962 óta szigorú gazdasági szankciók sújtják az Egyesült Államok, Venezuela pedig számos puccskísérlet tárgya volt az Egyesült Államok részéről, legutóbb 2019-ben. Nem csoda, hogy ezek az országok miért hagyják, hogy Oroszország felhasználja ezeket hüvelykujjukat bedugják az USA szemébe?

„A nagy üzenet az, hogy válaszul ezekre az Ukrajnával és az Egyesült Államokkal kötött stratégiai partnerségekre, amelyek Oroszországon belül rakétákkal csapnak le a kijevi rezsim ukrajnai meghatalmazottjával” – érvelt Szleboda. „Oroszország visszatér az Egyesült Államokkal való konfliktusos üzemmódba, és feltámasztja minden hidegháborús szövetségesét. És azt hiszem, többre számíthatunk.”

Mi a reakciód?
👍tetszik
14
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek