2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

A provokáción túl: a pedofília kapcsán nem szabad engedni, ez újabb vörös vonal

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
e7f38c0d0f4af2b8434ec8053f855194fe0e34b6

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Balenciaga-botrány rávilágított arra, hogy a divatipar bármire képes. Bár újra és újra tesztelik a társadalom tűrőképességét, ha ellenállásba ütköznek, meghátrálnak. Véleménycikk

A divatvilág évtizedek óta ontja magából a szemetet. A nagy cégek azonban nemcsak a materiális környezetszennyezésért vonhatóak felelősségre, hanem sok esetben világnézeti meggyőzés érdekében is futtatnak visszataszító, globális kampányokat.

Az LMBTQ-ideológia például rendszeresen visszatérő témája a divatipar szennyezésének.

Érdemes megemlíteni, hogy a zöldpártok, -mozgalmak és az emberjogi szervezetek sosem kérik számon a nagy divatcégeket, amiért éhbérért dolgoztatnak gyerekmunkásokat, illetve szeméttel töltik meg a speciális lerakóhelyeiket, mint amilyen például a Chilében található telep.

gyrekekittottszemt

A szemérmes cinkosságot azonban időnként megtöri egy-egy gigabotrány. A divatcégek beteg lelkű tervezői időközönként túllőnek a célon, leplezetlen erkölcstelenségük pedig eléri az egyre közönyösebb közvélemény ingerküszöbét is. Ilyenkor a progresszív sajtó is kénytelen röviden beszámolni az aktuális eseményről.

Ez történt egy héttel ezelőtt is, amikor a Balenciaga néven futó világhírű spanyol luxusdivatház – amelynek egyik híres-hírhedt ügyfele Kim Kardashian – hatalmas botrányt keltett új gyermekkollekciójának fotósorozatával. A Toy Stories elnevezésű kampány részeként gyerekmodelleket fényképeztek, és a képeken a cég mackótáskáival pózolnak a modellek.

voroskislany

Csakhogy a medvék a 2023-as tavaszi/nyári kollekció BDSM témájú ruháiba voltak öltözve, szadomazo bőrszíjakban jelentek meg. Mindezek mellett olyan képekkel is kampányolt a cég, ahol egy gyermek mellett üres borospoharak láthatók.

Nehéz nem pedofil áthallást felfedezni a kampányban: ártatlan leánykák szadomazo szíjakba öltöztetett macikkal.

A világ azonban nem csak Hollandiából és Németországból áll, így a közösségi médiában azonnal dühös reakciók érkeztek a felvételekre. A botrány pedig rámutatott a cég bújtatott üzenetére. A divatipari vállalat nem sokkal később bocsánatot kért az Instagram-oldalán, egyúttal bejelentette, hogy a kampányt eltávolította.

Mintha ezzel el lenne intézve a dolog. Pedig az ügy élesen megvilágítja a probléma gyökerét. A divatipar egyre erőszakosabb kampányokat finanszíroz a különböző szexuális devianciák elfogadása érdekében. Ne legyünk naivak, legközelebb is megpróbálják, abban bízva, hátha elsikkad az ügy, és legközelebb hátha átmegy a szűrőn. Tesztelik a társadalom tűrőképességét, immunrendszerét.

Most megbuktak, de újra próbálkozni fognak.

Érdemes feleleveníteni, hogy nemrég Tucker Carlson, a népszerű amerikai politikai kommentátor azt találta mondani, hogy a befolyásos amerikaiak mintha tolerálnák a pedofíliát.

passz2

Erről van ugyanis szó. Egyre kijjebb tolják az ingerküszöböt. Azt szeretnék, ha a pedofília nem volt többé bűncselekmény, hanem egyszerű szexuális irányultsággá válna.

Aki tehát bizonyos divatipari cikkeket magára ölt, az bizony támogatja a gyermekmunkát, a környezetszennyezést és sok esetben a pedofil kampányokat is.

Kellemes karácsonyi készülődést! Nehogy kimaradjon a fa alól teszem azt a legújabb Balenciaga sapka, pulóver vagy egy másik haszontalan ruhadarab.

Forrás:Kontra

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek