2024.június 23.
Zoltán, Szultána

A Szentlélek ünnepére

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
hitéleti cikksorozat 1200

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A krédóban a keresztények azt vallják, hogy minden próféta szavával a Szentlélek szólt. A Szentlélek azonban ezzel csak jelezte, hogy mi várható Istentől. Amikor az első pünkösdkor kiáradt, akkor teljesebbé tette jelenlétét az egyházban. A hívek nyelveken beszéltek és különböző nemzetek fiai akadálytalanul értették egymást. Vagyis a Szentlélek a kommunikációban mutatta meg csodálatos erejét.

A bűn kommunikációval kezdődik

A legtöbb bűn valamilyen kommunikációval kezdődik. Lehet, hogy a sátán kísérti meg az embert. Lehet, hogy valaki szó szerint rábeszél egy másik embert a bűnre. Lehet, hogy egy gonosz videóban látottak, azaz valamilyen képi kommunikáció visz a bűnre. Lehet, hogy egy belső monológ. A közlések számos formája előzi meg a bűnös tettet. De ebből van kiút.

A Lélek szavai

Igaz, hogy az emberek körében sok rossz hangzik el, de a világ nincs tele gonosz közlésekkel. Mert a Lélek szavai is elhangzanak. Az ember azt gondolná, hogy Jézus feltámadása után nincs isteni történés. Azt gondolnánk, hogy a bűn és a halál legyőzésével Isten mindent megadott nekünk. Sőt! Mivel Jézus megígérte, hogy velünk marad a világ végéig, így Isten műve kiteljesedett. És mégis eljött a Szentlélek közénk. De mit tapasztalunk ebből?

A sugallatok hatalmas ereje

Az egyik szomszédom 1945-ben 17 éves fiatal lány volt. Tanyán éltek. Amikor bejöttek az oroszok, az egyik katona meg akarta erőszakolni. A fiatal lány védekezett. Értésére adta a katona, hogy lelövi, ha nem engedelmeskedik. És nem engedelmeskedett. Ekkor ráfogta a fegyvert. Mielőtt lőtt volna, az utolsó pillanatban a 17 éves fiatal, akinek fogalma sem volt a hadviselésről, alulról, a karjával fölcsapta a puska csövét. A lövedékek a plafonba csapódtak és az orosz harcos annyira meglepődött, hogy ott hagyta a lányt. A szomszéd néni ezt mindig elmondta, amikor a Szentlélek sugallatáról esett szó.

A láthatatlan erő

Ma a politikai kommunikációnak vannak utálatos formái. Sunyi alakok lapos közlései. Alinsky-től elsajátított harcmodorok. Akik ezt művelik legyőzhetetlennek képzelik magukat. Pedig ők csak a kommunikáció bűvészei. Az emberek lassan rájönnek, amikor őket hallgatják, hogy egész mutatványuk mennyi ismétlődést tartalmaz, és hogy csak trükkök sokasága. Akik ezt művelik valójában irigy emberek. Azokat irigylik, akik egyenesen beszélve is eredeti gondolatokat mondanak. Ők a láthatatlan Szentlélek által sugalmazott közlés emberei. Nekik nem kell semmilyen tréninget elvégezniük. Elég, ha megpróbálnak mindig szeretni. Alinszky követőit is szeretik mint ellenségeiket. Imádkoznak értük. És tudják, hogy még a legeltökéltebb ateista aktivistából is lehet jó keresztény.

A pünkösdi esemény kezdet volt

Azt gondolhatnánk, hogy pünkösdkor minden összeállt. Megalakult az egyház, az a közösség, ami értelmezi és őrzi Jézus tanítását. Az a közösség, amelyben a szervező elv az istenszeretet. És akkor már kezdhetjük Jézus második eljövetelét várni. És valóban az ember várakozik, de Isten minden tervében mindig van valami meglepő. Ilyen a karizmatikus megújulási mozgalom megszületése is. Ez a mozgalom bizonyítja, hogy a Szentlélek még tartogat meglepetéseket az emberiség számára. A történelem nem ért véget, csak lassan-lassan egyháztörténelemmé alakul át. Ez pünkösd mai üzenete.

Mi a reakciód?
👍tetszik
42
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
12
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek