2024.június 16.
Jusztin, Jusztina, Auréliusz

A Washington Post szerzője javaslatokkal állt elő Orbán „semlegesítésére”

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
d mti20231113018 1

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Washington Post hasábjain, Lee Hockstader tollából jelent meg egy cikk, amely Európa jövőjének aggasztó kilátásait ecseteli, hangsúlyozva, hogy a demokratikus világ saját magát fogja becsapni. Az európai szemleíró szerint Európa ragaszkodik az illúzióhoz, hogy fennmaradhat a második világháború utáni békerend, noha belső támadások érik alapvető értékeit, írta meg a Mandiner.

A magyar miniszterelnök személyében azonosítják a legnagyobb fenyegetést, aki a nyugati egységet bontja le Ukrajna ügyében, és Putyin trójai falovának szerepét játssza. A cikk kritikusan szemléli Orbán Viktor politikáját, amelynek következtében

a magyar demokrácia sérül, és a miniszterelnök Moszkva javára használja a közös szabályokat.

Figyelmeztet arra, hogy amikor Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke, Orbán hat hónapon át „diktálhatja a menetrendet, ami komoly veszélyt jelent az elavult döntéshozatal miatt”. A szerző felveti, hogy három úton lehetne neutralizálni Orbán befolyását:

megakadályozni, hogy soros elnök legyen, felfüggeszteni szavazati jogát, vagy beavatkozni jogállami kifogásokkal. 

Az utóbbi esetben említi, hogy bár a Bizottság leállította a támogatásokat, Orbán mégis zsarolással fenyeget, és a cikk szerzője arra sürgeti az EU-t, hogy „találjon megfelelő mechanizmusokat az Orbán-féle kihívások kezelésére”. A cikk záró mondata arra szólít fel, hogy „2024 legyen az év, amikor a Nyugat megszabadul a szemére hullott korpától, utalva Orbán Viktor vezetésére és azzal járó káros hatásokra”.

Forrás:PestiSrácok

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek