2024.április 25.
Márk, Ányos

Abortuszterrorizmus: Halálpárti aktivisták gyújtottak fel egy életvédő központot Amerikában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
145467 w 760 570

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

New York állam északi részén kedd reggel felgyújtottak egy életpárti, várandós nőkkel foglalkozó központot, amely a sokadik, az abortuszok ellen küzdő szervezet, amelyet vandalizmus ért az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának fontos döntése előtt. A szándékosan okozott tűzesetben két tűzoltó is megsérült.

A CompassCare, avagy az életpárti terhességi központok csoportja, amely elkötelezett a „New York államban élő nők szolgálatában” és hisz az „abortusz szükségességének felszámolásában”, kedden bejelentette, hogy buffalói irodájukat „abortuszterroristák felgyújtották”. A közlemény szerint a rendőrséghez és a tűzoltósághoz kora reggel érkezett a bejelentés a lángokban álló irodáról, számolt be róla a The Christian Post keresztény hírportál.

„Az épület több ablakát betörték, és tüzet gyújtottak. A gyújtogatók által az épületen hagyott graffitik a Jane’s Revenge nevű abortuszterrorista csoportra utalnak, a következő felirattal: »Jane itt járt«.”

Mint a közleményben kifejtették, korábban a Jane’s Revenge nevű terroristacsoport már felelősséget vállalt

több más, életpártiak ellen elkövetett erőszakos cselekményekért is vállalta a felelősséget.

A támadások után kiáltványt adtak ki az abortuszterroristák, melyben többek között az életpárti intézmények harminc napon belüli felszámolását követelték. Céljuk, hogy ellehetetlenítsék az abortuszt megelőzni kívánó szervezetek áldásos munkáját.

„Az ilyen erőszakos cselekmények miatt a nem tervezett terhességgel szembesülő nők szükségletei kielégítetlenek maradnak, és csecsemőik biztosan meghalnak”

– nyilatkozta Jim Harden, a CompassCare vezérigazgatója az gyújtogatással kapcsolatban.

A CompassCare értesítette a helyi rendőrséget és az FBI-t. A jelentések szerint azóta már több hivatalos szerv is vizsgálatot indított az ügyben.

Sérültjei is vannak az abortuszterroristák támadásának

A gyújtogatás következtében két önkéntes tűzoltót kórházba szállítottak, akik a szándékos tűzeset eloltásában segédkeztek. A rendőrség szerint a tűzoltókat kisebb sérülésekkel látták el.

Harden elmondta, hogy a CompassCare hamarosan páncélozott üvegeket fog a központba szerelni, hogy ezzel védekezzenek a jövőben a hasonló támadások ellen.

A vezérigazgató egy keddi videóban részletezte a szervezet következő lépéseit, és arról számolt be, hogy a vandalizmus jelentős károkat okozott, amelyek helyreállítása hónapokig fog tartani.

„Az éjszaka közepén, a sötétség leple alatt törték be az üveget, hogy megakadályozzák, hogy az Úr munkáját végezzük, hogy a világ világossága legyünk” – mondta. „Abszolút szükséges szolgáltatásokat, etikus orvosi ellátást és közösségi támogatást nyújtunk az abortuszt komolyan fontolgató nőknek, és ebben próbálnak meg minket megakadályozni”.

Amerika egy fontos életpárti döntés előtt áll

A CompassCare-nél történt vandalizmus alig több mint egy hónappal azután történt, hogy a Politico közzétette a Dobbs kontra Jackson Women’s Health legfelsőbb bírósági ügyben kiszivárgott véleménytervezetet. A véleménytervezet, amely nem végleges, azt jelezte, hogy a bírák többsége hajlik az 1973-as Roe kontra Wade döntés hatályon kívül helyezésére, amely országszerte legalizálta az abortuszt.

Amennyiben a Legfelsőbb Bíróság a várakozásoknak megfelelően hatályon kívül helyezné a korábbi döntést, az abortusz nem válna automatikusan illegálissá mind az 50 államban. Ehelyett az államok döntenének az abortusz jogszerűségéről.

Amennyiben megtörténne a döntés hatályon kívül helyezése, 21 állam vagy teljesen betiltaná, vagy a jelenleginél szigorúbban korlátozná az abortuszt. Tizenhat olyan állam, amely törvénybe iktatta az abortuszhoz való jogot, továbbra is engedélyezné az abortuszt a terhesség késői szakaszában vagy akár a születés pillanatáig. Tíz állam valószínűleg továbbra is érvényre juttatná a jelenlegi abortuszkorlátozásokat, míg a fennmaradó három állam hamarosan a választók kezébe adhatja az abortusztörvények jövőjét népszavazás formájában.

 

 

Kiemelt képünkön az életvédő központ az abortuszterroristák támadása után. Forrás: CompassCare

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához