2024.június 16.
Jusztin, Jusztina, Auréliusz

Aggasztó eredmények: A muszlim 15 évesek többsége szerint fontosabbak a Korán szabályai, mint a német törvények

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Sok németországi tinédzser azt is megérti, ha valaki erőszakot alkalmaz azokkal szemben, akik megsértik Allahot vagy Mohamed prófétát, derült ki egy felmérésből.

Az alsó-szászországi Kriminológiai Kutatóintézet (KFN) ötödik alkalommal végzett reprezentatív vizsgálatot a fiatalkori bűnözésről. Ebben az észak-németországi tartományban 8539 kilencedikes, átlagosan 15 éves diákot, köztük mintegy 300 muszlimot kérdeztek ki azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak a vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények elkövetőiről és áldozatairól.

Az Alsó-Szászországi felmérések 2022 címmel nemrégiben közzétett 193 oldalas kutatási jelentés 6.3. pontja az iszlamizmussal foglalkozik, és a megkérdezett muszlim diákok válaszai olykor aggasztóak, írja a Bild német lap. 

A kutatásban részt vevő muszlim diákok mintegy kétharmada – egészen pontosan 67,8 százaléka – egyetértett azzal a mondattal, hogy „a Korán szabályai fontosabbak számomra, mint a németországi törvények”.

De más érdekes eredmények is születtek. 

A válaszadó muszlim diákok közel fele (45,8 százaléka) szerint a muszlim teokrácia a legjobb államforma, és

a megkérdezett muszlim diákok több mint fele (51,5 százalék) úgy véli, hogy csak az iszlám képes „korunk problémáinak megoldására”.

A fiatalok 35,3 százaléka azt mondta, hogy „megérti az erőszakot azokkal szemben, akik megsértik Allahot vagy Mohamed prófétát”, 21,2 százalékuk szerint pedig „a nyugati világ fenyegetése az iszlámra nézve indokolja, hogy erőszakkal védekezzenek”.

További Külföld híreink

„A legutóbbi alsó-szászországi felmérés adatai aggasztóak, és rámutatnak az iskolai politikai nevelés fontosságára” – mondta Carl Philipp Schröder, a KFN munkatársa a Hannoversche Allgemeine Zeitung című lapnak. 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
19
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek