2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Alkotmányellenes és életveszélyes politikai őrültségek

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
fc661e9b6277463bb87a3c5111ae5d57

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Bármilyen képtelenségnek is tűnik, a félelemnek – biztonságpolitikai értelemben – van ára. A legjellemzőbb artikulációja a szabadság vagy társadalmi értelemben a nemzeti függetlenség elvesztése, amely katonai megszállás idején be is következik. Arra ugyanis, hogy ne az adott ország katonái népesítsék be a befogadó bázisok környékén található szórakozóhelyeket, nem lehet más magyarázat, mint az, hogy idegen alakulatok tartják megszállás alatt a térséget. Ez akkor is tény, ha formálisan harcok nélkül érkeztek, politikai „meghívóval” a zsebükben.

A modern kori történelemben az a jellemző, hogy a háborút követően a győztesek katonai egységei „békefenntartó” erőként maradnak a megszállt országban. Még akkor is, ha ez az érintett nemzetnek nincs ínyére. Mi, magyarok többször megéltük eme kínos élményt történelmünk során. Legutóbb a szovjet csapatok állomásoztak hazánkban – úgymond – békénk érdekében. A másik eshetőség, amikor a békefenntartó fedőnevet használók idegen országban állomásoznak, ha újabb háború előkészítése folyik. Megállapítható tehát, hogy 

 Egy halandó ember számára sokkal inkább lenne meggyőző – a békével összefüggésben – a teljes és feltétel nélküli leszerelés politikai deklarációja. 

Ezzel szemben fegyverkezési verseny folyik, hogy ki tud jobb, több, hatékonyabb és nagyobb pusztító erővel rendelkező fegyvereket kifejleszteni. Mi lesz a győztes jutalma a verseny végén? Talán feláll egy képzeletbeli dobogó felső fokára, és büszkén néz körbe a legyőzött ellenfelein, akik szégyenükben megsemmisítik a versenyben alulmaradt készleteiket? Hát, nem valószínű. Mert a legyártott fegyver általában megjárja a harctereket, mielőtt kohóba kerül. Mi pedig, nem politikusok és hadiipari részvényekkel sem rendelkezők leginkább azt a versenyt drukkolnánk végig, ahol az a tét, hogy ki tudja a leggyorsabban leszerelni és a beolvasztást köve­tően békés eszközzé átalakítani a fegyverekből származó acélt.

Idáig érve utópisztikus elmélkedésünkben, jönnek a hírek, hogy 

A nemzetközi egyezmények értelmében a fent nevezett lépés megszünteti a svédek semleges státusát. A szőrszálhasogató elmélkedést köve­tően még az is felrémlik, hogy Magyarország is katonai nexusba került a svédekkel, mivel mi szintén NATO-tagok vagyunk.

Ha már katonák és megszállás, úgy tűnik, Németország sem kíván lemaradni évtizedünk alkotmányellenes politikai őrültségeitől, amikor állandó jelleggel német dandárt kíván Litvániában állomásoztatni. A baloldali védelmi miniszter büszkén jelentette ki:

A Bundeswehr történetében ez az első alkalom, hogy egy nagy létszámú katonai egység tartósan külföldön állomásozik.

 Ahogy a svéd üggyel, ezzel is legalább két, aprónak nem nevezhető probléma azért akad. Az egyik, hogy a II. világháborút követő megállapodások szerint német katonai egységek nemkívánatosak Németország határain kívül. A másik, hogy

A fentiek tükrében immáron nem meglepő Jacek Siewiera, a lengyel Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjének minapi kijelentése, hogy a keleti NATO-országoknak a következő három évben fel kell készülniük egy Oroszországgal való esetleges konfrontációra. 

Siewiera úrnak nem feladata a gyűlöletkeltés, hiszen munkaköri leírásában éppen az szerepel, hogyha a nemzetközi helyzet konfrontáció felé sodródik térségünkben, operatív eszközzel – más országok illetékeseivel közösen – próbálják megőrizni nemzeteink békéjét. Minden hozzáértő tudja, hogy a nyílt provokáció – amelynek szereplője lett a lengyel elhárítás vezetője – a leghatékonyabb módja összecsapások elindításának. Egy ilyen feladat vállalása végképp kiábrándító az általa irányított szakmára nézve is.

A háborúra ácsingózó erők nem vállalják, hogy nyíltan támadják meg Oroszországot, ha már annyira ebben látják Európa békéjét. Ehelyett azon mesterkednek, hogy látszatra az oroszok legyenek a kezdeményező agresszorok. A kétségbeesett kísérlet része a megszállással felérő katonai kontingensek telepítése. Azonban a tényeket figyelembe kellene venniük a hazájukat feláldozni kész politikusoknak és a munkanélküliség rémétől fenyegetett tábornok uraknak. Mindenekelőtt azt, hogy

A legfontosabb ugyanakkor, hogy a telepítésbe bevonni kívánt országok civil lakosai, a társadalom többsége nem engedi legyilkoltatni katonáit és elpusztítani területük nagyobb részét.

Mind Washingtonban, mind Brüsszelben és még Berlinben is az illetékeseknek számolniuk kell azzal a nem elhanyagolható ténnyel, hogy ők sem fognak kimaradni a pusztulásból, ha a jelenlegi provokációk sikerrel járnának. Miként azzal is, hogy 

 Az a szomorú, hogy mindezt Moszkvában igen, de Nyugaton nem akarják elhinni.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 Responses

  1. Mostanság kevés szó esik a muszlimok Európába történő lassú beáramlásáról pedig hazánk történetéra máig ható negatív hatását most is érezzűk. A népszaporulat többszöröse a helyi népességnek és a most még fiatal és gyerek 10 év múlva szavazóképes állampolgár lesz. Tiz év mulva mar jóval többen lesznek állami és helyi vezetői tisztségben / államfő, polgármester / mint ma. Ha az EU kitoloncolási tevékenysége ebben a rendszerben és gyorsaságban marad azonos létszámban lesznek a muszlimok a bennszülöttekkel, és egy kevert társadalom leszünk és semmi jel nem mutat arra, hogy az európaiak maradnak többen. A művelt és ker esztény civilizáció több mint 500 éves virágzás után eltűnik . A világtörténetben nem egyedül Európáé lenne ez a sors.

    .

    érezzüélvezhetjük..Ma már a beérkezettek népszaporulata

    , pe

  2. Nagyon jól analizálja a cikkíró a “fokozódó helyzetet”.
    Nekem csak az nem világos, miért kell nekünk Magyarországon külföldi NATO-csapatokat megtürnünk?
    USA-érdekeltségü repülö bázisokat, “védelmi” harcgyakorlatokat itt rendezni?
    Svédország elrettentö példáján láthatjuk, mire jó a “semlegesség”, ha gerinctelenséggel és korrupcióval társul…

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához