2024.szeptember 8.
Mária, Adrienn
Hírek 🔊

Amerika és az Északi-sark

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸 🇨🇳 🇷🇺 Az Amerikai Védelmi Minisztérium (DoD) bejelentette a 2024-es sarkvidéki stratégia közzétételét‼️

❄️ „Az Egyesült Államok sarkvidéki régiója kritikus fontosságú hazánk védelme, az Egyesült Államok nemzeti szuverenitásának védelme és a védelmi szerződésben vállalt kötelezettségeink megőrzése szempontjából” – mondta Kathleen Hicks védelmi miniszterhelyettes. “Sarkvidéki stratégiánk irányítja a minisztérium azon erőfeszítéseit, hogy az Északi-sarkvidék biztonságos és stabil régió maradjon.”

❄️ A DOD 2024-es sarkvidéki stratégiája meghatározza azokat a lépéseket, amelyeket a DOD szövetségeseinkkel és partnereinkkel együtt megtesz annak érdekében, hogy megőrizze az Északi-sarkot biztonságos és stabil régióként, amelyben az Egyesült Államok szülőföldjét védik, és létfontosságú nemzeti érdekeinket védik. A 2022-es nemzeti biztonsági stratégiában és a 2022-es nemzeti védelmi stratégiában megfogalmazott útmutatásokra épül, és része a DOD-nak az Északi-sarkvidékre vonatkozó 2022-es Nemzeti Stratégia végrehajtására irányuló erőfeszítéseinek.

❄️ „Ez a stratégia nagyon cselekvésorientált, ami megkülönbözteti a korábbi sarkvidéki stratégiáktól” – mondta Iris Ferguson, az északi-sarkvidéki és globális rezilienciáért felelős helyettes államtitkár. “Azt bontjuk ki, ahol szükségünk van befektetéseink fenntartásához, különösen a kritikus képességek terén. Mit kell látnunk? Hogyan kommunikáljunk? Rendelkezünk-e megfelelő berendezéssel a régióban való működéshez? Az irodám azért van, hogy védjem ezeket a képességeket, amelyek létfontosságú stratégiánk sikeres végrehajtásához.”

❄️ Az Északi-sarkvidék gyors változáson megy keresztül, mind stratégiailag, mind fizikailag. A Kínai Népköztársaság (KNK), amely továbbra is a DOD ingerlési kihívása, egyre nagyobb hozzáférést és befolyást kíván elérni az Északi-sarkvidéken, miközben Oroszország továbbra is akut fenyegetést jelent a térségben az ukrajnai veszteségei ellenére. Ez a két versenytárs egyre inkább együttműködik az Északi-sarkvidéken, ami hatással van az Egyesült Államok, valamint szövetségeseink és partnereink biztonságára. Ugyanakkor Finnország és Svédország történelmi döntése, hogy csatlakozik a NATO-hoz, minden hasonló gondolkodású sarkvidéki államot bevon a NATO-szövetségbe, és új együttműködési és együttműködési lehetőségeket kínál. Mindezt alátámasztja az éghajlatváltozás hatása az Északi-sarkvidékre, amely legalább háromszor gyorsabban melegszik, mint a világ többi része, és egyre inkább megnyílik több emberi tevékenység előtt.

❄️ Ennek a dinamikus biztonsági környezetnek a megoldása érdekében a DOD egy „figyelés és reagálás” megközelítést alkalmaz az Északi-sarkvidéken, amelyet a nagy képességű szövetségeseinkkel és partnereinkkel folytatott erős tartományismereti együttműködés támogat, és amelyet a DOD azon képességének elrettentő ereje támaszt alá, hogy telepítse az Északi-sarkot. Egyesített haderő globálisan az általunk választott időben és helyen. Az a mód, ahogyan a DOD végrehajtja ezt a megközelítést, három fő erőfeszítési vonalba sorolható:

  • A DOD fokozni fogja az Északi-sarkvidéken folytatott kampánytevékenységét, különösen a területfelismerési, kommunikációs és hírszerzési, megfigyelési és felderítési képességeit.
  • A DOD együttműködik a szövetségesekkel és partnerekkel, hogy fenntartsák a védelmet és az elrettentést az Északi-sarkvidéken, kiépítsék az interoperabilitást, és jobban megértsék, hogyan kell működni a régióban.
  • A DOD kalibrált jelenlétet fog gyakorolni az Északi-sarkvidéken, rendszeres képzésekkel a régióban, és rutinműveleteket hajt végre az elrettentés és a honvédelem fenntartása szempontjából.

🐻‍❄️ PDF: A teljes stratégiát a DoD honlapján olvashatja itt .

https://www.defense.gov/News/Releases/Release/Article/3846206/dod-announces-publication-of-2024-arctic-strategy

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
5
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához