2024.május 25.
Orbán, Gergely

Amerikai újságírói jogvédő szervezet: A sajtószabadságot fenyegeti az ukrán médiatörvény tervezete

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
karpathir

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az ukrajnai médiatörvény tervezetét bírálta a The Committee to Protect Journalists, egy független amerikai non-profit, nem kormányzati szervezet, amelynek székhelye New Yorkban (New York állam) található, tudósítókkal szerte a világon.

A CPJ támogatja a sajtószabadságot és védi az újságírók jogait.

A szervezet lesújtó véleményt közöl a készülő ukrán médiatörvényről, írja az ukranews.com az Ukrán Nemzeti Újságíró Szövetség hivatalos honlapján megjelent közleményre hivatkozva. Eszerint a készülő törvény jelenlegi formájában súlyosan veszélyezteti a szólásszabadságot és a sajtószabadságot, a médiát teljes egészében állami felügyelet alá helyezi, és teszi ezt akkor, amikor az ukrán társadalomnak legnagyobb szüksége volna a nyíltságra.

A CPJ véleménye szerint az ukrán honatyáknak el kell utasítaniuk ezt a tervezetet, vagy leállítani annak parlamenti megvitatását mindaddig, míg megszületik az EU szakvéleménye. Erre szeptember végén kerülhet sor.

Az tény, hogy Ukrajna, mint az EU tagjelöltje köteles megreformálni a tömegtájékoztatását, amelyet még a szovjet érában szabályoztak törvényileg. A portál megjegyzése szerint az új médiatörvény tervezetét az EU illetékesei tanulmányozzák.

Forrás Kárpáthír

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek