2024.április 25.
Márk, Ányos

Anglia már nem keresztény nemzet, mivel az ateizmus és az iszlám teret hódít – Népszámlálás

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
daily life in multicultural birmingham

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A népszámlálási eredmények szerint Angliában és Walesben az emberek kevesebb mint fele vallja magát kereszténynek, miközben az ateisták és a muzulmánok száma jelentősen növekedett.

A frissen megjelent adatok szerint a népesség többsége Angliában és Walesben már nem keresztény – az VII. század óta először.

A Britain’s Office of National Statistics ma megjelent adatai azt mutatják, hogy Anglia és Wales elveszítette keresztény többségi státuszát: Angliában a népesség csupán 46,3 százaléka vallja magát kereszténynek, míg Walesben ez a szám 43,6 %. Az egyik legmegdöbbentőbb adat, hogy csupán 20 évvel ezelőtt, 2001-ben, Angliában a népesség 71 százaléka vallotta magát kereszténynek.

Mindeközben az iszlám vallás gyakorlóinak száma egy évtized alatt 2,7 millióról 3,9 millióra növekedett. Míg 2001-ben Anglia és Wales lakosságának csupán 2,9 százaléka volt muszlim, ez a szám mára 6,5 százalékra emelkedett.

Érdekesség, hogy amíg Anglia és Wales népességének “csupán” 6,5 százaléka muszlim, addig London bizonyos részeiben (London Borough of Tower Hamlets) a lakosság 40 százaléka muszlim‼️

Forrás:breitbart

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához