2024.április 20.
Emma, Malvin, Zseraldina

Az amerikai abortuszkorlátozás átterjedhet Európára is? A holland liberális párt tagjai szerint igen!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
abortion ga495720bc 1920

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A D66 nevű, holland szociálliberális párt egyik EP-képivselője, Sophie in ‘t Veld pánikszerűen állította, hogy amennyiben Amerikában korlátozható az abortusz, akkor ez a mi kontiensünkön is megtörténhet.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az Amerikai Legfelsőbb Bíróság a szövetségi abortuszszabályozás megváltoztatására készülhet. Amennyiben ez valóban megtörténne, úgy az USA államai saját hatáskörben dönthetnének a magzatgyilkosságok törvényi erővel történő visszaszorításáról. Több republikánus vezetésű államban erről már előzetes törvényt fogadtak el.

A halálpártiak legrosszabb rémálmával felérő tervezet híre Európába is elért. A D66 nevű holland szociálliberális pártban pánikhangulat uralkodott el, miután megtudták, hogy mire készül Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága. A D66 európai parlamenti képviselője, Sophie in ‘t Veld lépéseket követel annak érdekében, hogy az abortuszhoz való „jog” Európában továbbra is garantálva legyen, írta meg adagelijksestandaard.nl. A lap szerint a balliberális képviselő azt mondta, hogy az általa csak „abortuszellenes mozgalom”-ként hivatkozott, valójában élet-és normalitáspárti emberek és csoportok már az Öreg Kontinensen is jelen vannak.

Ha a nemrég kiszivárgott tervezet az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságától igaz, akkor a legmagasabb amerikai bírói testület hamarosan visszavonhatja a körülbelül 50 évvel ezelőtt hozott döntéstét a Roe kontra Wade ügyben, amelynek értelmében a nőknek egyszeriben alapvető joguk lett a magzatgyilkossághoz való hozzáférés. 1973 előtt ilyenről szó sem volt az USA-ban, ám az 1970-es évek baloldali Legfelsőbb Bírósága hirtelen „megtalálta” az abortuszhoz való jogot, legalábbis a szerintük arra utaló paragrafusokat az Egyesült Államok alkotmányában.

Az amerikai konzervatívok mindig is ellenezték ezt az életellenes döntést, és az utóbbi években egyre nagyobb sikereket értek el sikeresebbek a Roe kontra Wade elleni küzdelemben. Úgy tűnik, hogy a Legfelsőbb Bíróság valóban meg kívánja változtatni a Roe kontra Wade perben hozott korábbi döntését. Ez nagyszerű lenne,

legalábbis azoknak, aki fontosnak tartják a még meg nem született élet védelmét.

Épp ezért nem vonatkozik ez a D66 párt tagságára. Sophie in ‘t Veld EP-képviselő már teljesen pánikba esett. Azonnali lépéseket követel, illetve garanciát arra, hogy az az abortuszhoz továbbra is széles körben hozzá lehessen férni Európában. Szerinte nagyon problémás lenne, ha az életpárti aktivisták Európában pénzügyi támogatást kapnának Oroszországtól és Amerikától.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek