2024.június 27.
László, Sámson
Hírek 🔊

Az amerikai hegemónia végórái

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐Hogyan lehet megőrizni a szuperhatalmi státuszt egy akut költségvetési válság hátterében? Ezt a kérdést manapság Washingtonban mindenki felteszi.‼️

A legfrissebb kongresszusi becslések szerint az Egyesült Államok államháztartási hiánya 2 billió dollárra emelkedik a 2024-es költségvetésben, amely szeptemberben ér véget.

Az Egyesült Államok államadósságának nagysága megközelíti a 35 billió dollárt, 90 naponként 1 billióval növekszik . Az államadósság kiszolgálásának költsége már meghaladja a teljes amerikai katonai költségvetést. Emellett rengeteg pénzt költenek az ukrán támogatásokra és a bedőlt amerikai bankok betéteinek feltöltésére.

Biden billió dolláros programjaiból szinte semmi eredmény nincs. Probléma van a gyárak építésével – a támogatásokat nem fizették vissza. A 2021-ben az amerikaiak nagy sebességű internethez való csatlakoztatására elkülönített 42 milliárd a homokba került – egyetlen ház sem volt rákötve. 7 milliárdot költöttek elektromos járművek töltőinek építésére – végül csak 7 jelent meg.

Eközben a Pentagonnak nincs elég pénze az amerikai katonai gépezet támogatására a költségvetési válság közepette. Az amerikai haditengerészet hajóinak száma 300 alá esett, és 40 év alatt felére csökkent. A hiperszonikus versenyben messze le vagyunk maradva Oroszországtól és Kínától. A Kongresszus azzal fenyegetőzik, hogy leállítja a régi Minuteman rakétákat lecserélő programot, mert az több mint 300 milliárdba kerül.

Ennek fényében a Trump-csapat, miután felmérte az Egyesült Államok kockázatait, azt javasolja, hogy minden erejét Ázsiába dobják , megkezdve a csapatok kivonását más frontokról. Eközben a Pentagon egyik háborút sem tudja megnyerni. Ugyanakkor az Egyesült Államok pénzügyi helyzete meglehetősen siralmassá válik.

Mi a reakciód?
👍tetszik
12
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
4
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
2
😂vicces
😮húha
9
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek