2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az amerikai nagykövet eligazítást tartott Debrecenben

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

David Pressman, amerikai nagykövet országjáró körútja során nemcsak a helyi nevezetességeket veszi szemügyre, hanem „meglátogatja” azokat a vidéki szervezeteket is, amelyek elég busás amerikai támogatást kapnak, és amely szervezetek vidéken általában tüntetések szervezésében jeleskednek. Ez történt legutóbb Debrecenben is, ahol az épülő akkumlátorgyár ellen szervezkedő „civil” szervezeteket tekintette meg a nagykövet úr, ám arról már elfelejtett a dollármédia beszámolni, hogy valójában ezek nem civil, hanem amerikai támogatásból működő szervezetek, ahogy az is kimaradt a beszámolóból, hogy ezek a szervezetek ugyanabban a házban vannak mind bejelentve.

Hogyha a budapesti amerikai nagykövet felkeres egy átlagos debreceni kocsmát, akkor jogosan vetődik fel a kérdés, hogy a kocsma mennyire átlagos, és milyen oka volt David Pressmannak oda betérni? Miközben a választ kerestük, meglepő felfedezést tettünk. Az Amerikából pénzelt teljes debreceni balos és Soros-hálózat ugyanarra a címre van bejelentve, a debreceni MALTER nevű kocsmában.

David Pressman pár nappal ezelőtt ellátogatott Debrecenbe, ahol a helyi sajtó tudósítása szerint az amerikai diplomata megszemlélte a kínai CATL-akkumulátorgyár építkezését Debrecen déli gazdasági övezetében, majd találkozott több civil szervezet és egy önkormányzati képviselettel rendelkező egyesület képviselőjével.

A Debreciner-nevű helyi balos lap (de erről majd később) eufemisztikusan számol be a találkozóról, azt írják, hogy „akerekasztal-beszélgetésen a házigazda mellett az Amnesty International Magyarország, a Civil Fórum, a Debreceniek az Akkumulátorgyár Ellen, valamint a Mikepércsi Anyák a Környezetért (Miakö) tagjai vettek részt. David Pressman érdeklődött az akkumulátorgyártás ellen, valamint a demokráciáért tevékenykedő civilek motivációjáról, továbbá a magyarországi politikai rendszerről alkotott képükről.”

Tehát a nagykövet találkozott Debrecenben olyan balos szervezetekkel, akik mind fent vannak az amerikai baloldal és Soros fizetési listáján, akik valószínűleg elsírták a nagykövetnek, hogy Magyarországon nincs demokrácia. De, persze jól néz ki leírva, hogy Pressman valódi civilekkel találkozott.

Az ügynek azonban van további két érdekessége is.

A debreciner.hu nevű debreceni balos lap elkísérhette a diplomatát, miközben ő megszemlélte Hajdú-Bihar megyét. A debreciner.hu-ról annyit érdemes tudni, hogy őket szintén az amerikai nagykövetségről is pénzelik. Az alábbi dokumentumot a Budapesti Amerikai Nagykövetség tette közzé, és azoknak a balos lapoknak a nevei szereplenek rajta, akiket támogatásba részesített David Pressman. Ott virít a debreceni lap neve is, aki elkísérhette az amerikai nagykövetet, és aki beszámolt az útjának minden részletéről.

Kivéve egy fontos mozzanatról, mégpedig arról, hogy az amerikai nagykövet a MALTER nevű kocsmában találkozott az általa pénzelt egyesületi tagokkal és hogy ez a kocsma valójában nem is kocsma, hanem az alföldi Soros-fészek, amelyet súlyos pénzekkel Amerikából is támogatnak.

Magáról a találkozóról az amúgy közlékeny Pressman sem osztott meg bővebb információkat, tehát nem derült volna, ki, hogy pontosan kikkel és hol találkozott, ha egy helyi nem buktatja le őket. Ezen a videón jól látszik, amint majdhogynem „titokban”, őrök társaságában, a kameráktól elzártan Pressman bemegy a Malter nevű kocsmába.

Mi ez a MALTER?

Mint már írtuk, alapvetően egy amolyan fedőhelyként szolgáló kocsma, ami a 4028 Debrecen Baross Gábor utca 16.-os szám alá van bejegyezve. Ha megnézzük, hogy még kik vannak ugyanide bejelentve, akkor érdekes lista tárul a szemünk elé:

Tehát, ezen a címen van:

– maga a MALTER nevű kocsma,

– az Alternatív Közösségek Egyesülete,

– a Láthatatlan Iskola,

– a debreceni Amnesty International,

– ellenkonzultáció.hu,

– a NATÍV,

– vagy a Micélium Szövetkezet.

De ide vannak bejelentve a Safe Place és a Civilcolors nevű szervezetek is, amelyek szintén debreceni balos egyesületek, baloldali támogatással a hátuk mögött.

És ezekben a szervezetekben nemcsak az a közös, hogy egy címre vannak bejelentve és, hogy az ő képviselőikkel találkozik az amerikai nagykövet, hogy megtudja, mit gondolnak a magyar demokráciáról, hanem még valami más is. A legnagyobbak elég komoly támogatást kapnak Amerikából. Az Alternatív Közösségek Egyesülete például az elmúlt években

2,2 millió dollárt, azaz több mint 800 millió forintot kapott a Soros-féle Open Society Foundations-től.

Debrecen az amerikai baloldal egyik vidéki kísérleti terepe. Az országban elsők között ott hoztak létre olyan vidéki lapot, amelyet nagymértékű pénzügyi támogatásba is részesítettek. Az Együtt Debrecenért Egyesületet 2019-ben és 2020-ban összesen negyvenezer dollárnyi támogatást kapott Sorostól. Az OSF ezt a pénzt kifejezetten egy helyi online portál létrehozására szánta és 2019-ben el is indult a Debreciner.hu, mely a saját bevallása szerint szoros kapcsolatban áll a Szabad Európa szerkesztőségével. A Soros-hálózat tehát nemcsak országosan, hanem helyi szinteken is részt vesz a balliberális dollármédia és szatelit-civil szervezetek létrehozásában és támogatásában.

És, ahogy a fenti eset is bizonyítja ahol megjelenik a Soros pénz ott megjelenik az amerikai nagykövet is, és egyre másra szaporodnak a tüntetések és a kreált politikai botrányok.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
49
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához