2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az Egyesült Királyság kormánya először az alkotmányozásban blokkolja Skócia nemek közötti egyenlőségre vonatkozó törvényjavaslatát.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
skynews scotland transgender 6002577

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A nemek elismerésének reformjáról (Skócia) szóló törvényjavaslatot az MSP-k többsége elfogadta a múlt hónapban, Nicola Sturgeon első miniszter pedig az “egyenlőség történelmi napjának” üdvözölte.

Az új jogszabály 16 évre csökkentené azt az életkort, amelyen az emberek kérhetik a nemük megváltoztatását, megszüntetné a nemi diszfória orvosi diagnózisának szükségességét a nemi elismerési bizonyítvány (GRC) megszerzéséhez, és csökkentené a kérelmezőnek a megszerzett nemében való élethez szükséges időt.

Ám míg a törvényjavaslatot az egyenlőségért küzdők üdvözölték, a brit miniszterek attól tartanak, hogy az a genderturizmushoz vezethet, és attól, hogy azok a személyek, akik nemet változtatnak Skóciában, más törvényes nemet kapnak, amikor az Egyesült Királyság többi részén tartózkodnak.

A jogszabály kritikusai szintén aggódnak, ha az egynemű tereket kínáló szervezeteknek eltérő politikát kellene alkalmazniuk.

Jack úr bejelentette, hogy blokkolja a nemek közötti egyenlőség reformja elleni törvényjavaslatot: “Úgy döntöttem, hogy az 1998-as skót törvény 35. szakasza alapján végzek, ami megakadályozza, hogy a skót parlament nemek elismeréséről szóló törvényjavaslata (Skócia) a királyi hozzájárulásra jusson.

„Az összes vonatkozó tanács és a politikai vonatkozások alapos és alapos megfontolása után aggódom amiatt, hogy ez a jogszabály kedvezőtlen hatással lesz a Nagy-Britannia egészére kiterjedő egyenlőségi jogszabályok működésére.

A józan ész végre győz, mivel az Egyesült Királyság kormánya blokkolja Sturgeon(skót miniszter) „nemek elismerésére vonatkozó reformtörvényt”, amely a nőket sérti mások „érzéseinek” védelmében.

Forrás: AppleNews

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához