2024.április 19.
Emma, Malvin, Zseraldina

Az Egyesült Királyság kormánya először az alkotmányozásban blokkolja Skócia nemek közötti egyenlőségre vonatkozó törvényjavaslatát.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
skynews scotland transgender 6002577

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A nemek elismerésének reformjáról (Skócia) szóló törvényjavaslatot az MSP-k többsége elfogadta a múlt hónapban, Nicola Sturgeon első miniszter pedig az “egyenlőség történelmi napjának” üdvözölte.

Az új jogszabály 16 évre csökkentené azt az életkort, amelyen az emberek kérhetik a nemük megváltoztatását, megszüntetné a nemi diszfória orvosi diagnózisának szükségességét a nemi elismerési bizonyítvány (GRC) megszerzéséhez, és csökkentené a kérelmezőnek a megszerzett nemében való élethez szükséges időt.

Ám míg a törvényjavaslatot az egyenlőségért küzdők üdvözölték, a brit miniszterek attól tartanak, hogy az a genderturizmushoz vezethet, és attól, hogy azok a személyek, akik nemet változtatnak Skóciában, más törvényes nemet kapnak, amikor az Egyesült Királyság többi részén tartózkodnak.

A jogszabály kritikusai szintén aggódnak, ha az egynemű tereket kínáló szervezeteknek eltérő politikát kellene alkalmazniuk.

Jack úr bejelentette, hogy blokkolja a nemek közötti egyenlőség reformja elleni törvényjavaslatot: “Úgy döntöttem, hogy az 1998-as skót törvény 35. szakasza alapján végzek, ami megakadályozza, hogy a skót parlament nemek elismeréséről szóló törvényjavaslata (Skócia) a királyi hozzájárulásra jusson.

„Az összes vonatkozó tanács és a politikai vonatkozások alapos és alapos megfontolása után aggódom amiatt, hogy ez a jogszabály kedvezőtlen hatással lesz a Nagy-Britannia egészére kiterjedő egyenlőségi jogszabályok működésére.

A józan ész végre győz, mivel az Egyesült Királyság kormánya blokkolja Sturgeon(skót miniszter) „nemek elismerésére vonatkozó reformtörvényt”, amely a nőket sérti mások „érzéseinek” védelmében.

Forrás: AppleNews

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek