2024.június 22.
Paulina, Tamás

Az illegális migráció élhetetlenné tette a magyarlakta szerbiai falvakat

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
7e6ad947c26843d2a7f5ed885818bf7a

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az elmúlt években megjelent migráns tömegek lényegében élhetetlenné tették a magyarlakta szerbiai falvakat, erről számolnak be helyi lakosok a kormány közösségi oldalára feltöltött videójában – írta a Híradó.hu.

Az egyik idős nő azt mondta, a migránsok tönkretették a környéken szinte az összes üresen álló házat.

Ezeket először illegálisan elfoglalták, majd amikor hidegebbre fordult az idő, eltüzelték az ablakkereteket, az ajtókat, és mindent, ami éghető volt.

„Az utolsó egy évben azt lehet mondani, hogy talán egy nap volt, amikor hetente nem lövöldöztek, talán, de minden nap lövöldöztek. Egy napon itt dolgoztam, talán egy pár hete, és megnéztem az órámat. Háromtól fél ötig folyamatosan lövöldöztek. Az utóbbi egy hónapban úgy volt, hogy mi, akik itt lakunk, megpróbálunk bemenni az erdőbe, fegyverekkel odaállnak eléd, és mondják,  hogy mögöttük ez már Afganisztán, és nem engedtek be. Szóval nem engedték be a helyi lakosokat sem az erdőbe” – mondta egy környéken élő.

Egy másik lakos pedig arról panaszkodik, hogy – a szinte kizárólag fiatal férfiakból álló migráns bandák – az elmúlt időszakban folyamatosan fegyverekkel lövöldöztek egymásra a határ közelében.

Hatalmas pénzek vannak az embercsempészetben

A Migrációkutató Intézet igazgatója, Marsai Viktor a lapunknak adott interjúban kiemelte, 

„Felfoghatatlan mennyiségű pénz van az embercsempészetben, a tálibok megpróbálják teljesen az ellenőrzésük alá vonni a déli határnál tevékenykedő bűnözői hálózatot”.

Marsai Viktor rámutatott, az elmúlt évek európai terrortámadásaiból világosan látszik, hogy a bevándorlás komoly terrorkockázattal jár, ezt a nemrég nyilvánosságra hozott magyar titkosszolgálati jelentés is megerősíti.  Németországban a helyi titkosszolgálatok tízezer körülire teszik a potenciális terroristák számát.

Magyarország kitart álláspontja mellett

Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban hangsúlyozta, az illegális migránsoknak bármilyen beengedése oda vezet, hogy nem lehet biztonságban, nyugodtan, jólétben élni Magyarországon sem. A kormányfő kiemelte,

Magyarország ezért is kéri Brüsszeltől, hogy ne erőszakoljanak rá olyan politikát, amely a nyugati tagállamokat tönkretette.

Orbán Viktor hozzátette: ez ellen harcolni kell, a jövő évi európai parlamenti választásnak ez lesz az egyik tétje. Kiemelte: Magyarországnak meg kell védenie a határait és meg kell védenie álláspontját Brüsszelben. 

„Nem akarunk mini Gázákat Budapest kerületeiben, meg nem akarunk terrortámadásokat, meg bandaháborúkat, meg mindazt, amit látunk a nyugat-európai nagyvárosokban. A baj az, hogy ezt nem fogadják el”

– mondta a miniszterelnök.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek