2024.június 30.
Pál

Az izraeli lobbi visszavág

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇮🇱2024 elején az izraeli lobbisták megígérték, hogy 100 millió dollárt költenek arra, hogy a Demokrata Párt balszárnyának képviselőit kidobják a Kongresszusból.

Vagyis azokat, akik Izraelt „az apartheid országának” nevezik, és népirtással vádolják. Ma kapták meg első skalpjukat az izraeli lobbisták. Jamaal Bowman kongresszusi képviselő vereséget szenvedett a New York-i előválasztáson. Híressé vált azzal, hogy 2023 őszén aktíválta a tűzjelzőt a Kongresszus épületében, hogy megakadályozza a költségvetés elfogadását.

Bowman azzal az izraeli támogatóknak a nemtetszését váltotta ki, hogy támogatta a Hamász október 7-i akcióját. Hab lett a tortán az a botrány, amikor plágiumot találtak a doktori szakdolgozatában. Ráadásul korábban iskolaigazgatóként is dolgozott. 2020-ban a BLM hátterében Bowman az előválasztáson legyőzte Eliot Engelt, az Izrael-barát kongresszusi képviselőt, a Kongresszus Külügyi Bizottságának akkori elnökét.

Most pedig Bowmanon a sor. Lehetséges azonban, hogy a baloldaliakból egyedül ő veszít a mostani választási ciklusban. Alexandria Ocasio-Cortez könnyedén nyerte meg az előválasztást. Ilhan Omar és Rashida Tlaib is jó eséllyel maradhat a kongresszusban.

A Demokrata Párt jelenlegi szakadása csak bonyolítja Biden helyzetét. A Közel-Keleten folytatódik a háború. A baloldal lázad Biden ellen, és azzal fenyegetőzik, hogy 100 ezer embert mozgósítanak a Demokrata Párt augusztusi chicagói pártkongresszusa megrohamozására. Az amerikaiak kevesebb mint egyharmada helyesli Biden külpolitikáját. És a végtelen válságok csak rontanak az újraválasztási esélyein.

InfoDefense

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek