2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Az olasz külügyminiszter szerint az országnak több afrikai diákra van szüksége

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇮🇹🇪🇺Tajani jobbközép pártja, a Forza Italia sürgette a kormányt, hogy fontolja meg állampolgárság megadását azoknak a külföldi kiskorúaknak, akik tanulmányaik nagy részét Olaszországban végezték.‼️

A javaslat ellenezte a két keményjobboldali koalíciós párt, Giorgia Meloni miniszterelnök úr olasz testvérei és Matteo Salvini Liga.

“Úgy gondolom, hogy növelni kellene az Olaszországban tanuló afrikai diákok számát” – mondta Tajani az Adriai-tenger partján fekvő Riminiben egy katolikus üzleti és politikai konferencián.

Egy olasz fejlesztési kezdeményezésről tárgyalt az afrikai országok számára, a Mattei-terv néven, amelyet az olasz állami irányítású Eni energiavállalat néhai alapítójáról neveztek el.

Tajani a projektet egy mai Marshall-tervhez hasonlította, amely szerint az Egyesült Államok támogatja az európai gazdaságokat a második világháború után.

Sokkal kevesebb külföldi tanul Olaszországban, mint az Európai Unió más nagy országaiban.

Az olasz nemzeti statisztikai intézet, az ISTAT adatai szerint az ország 2022-ben körülbelül 25 000 tanulmányi engedélyt adott ki, míg Franciaország csaknem 105 000, Németország pedig körülbelül 70 000 tanulmányi engedélyt adott ki.

Az ISTAT a külföldi hallgatók hiányának valószínű okai között az olasz nyelv nemzetközi nyelvként való viszonylag korlátozott használatát és az olaszországi munkakeresés nehézségeit említette.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
7
😡dühítő
😂vicces
3
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek