2024.április 25.
Márk, Ányos

Az USA felszólította állampolgárait, hogy ha tehetik, azonnal hagyják el Ukrajnát

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
c9fcd077 eb8d 402e 9610 57492ce284ff

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Orosz invázióval riogatnak, a dezinformációs háború egyre nagyobb méreteket ölt.

Az Egyesült Államok kormánya azt tanácsolta csütörtökön az Ukrajnában tartózkodó amerikaiaknak, hogy azonnal hagyják el a kelet-európai országot, írja a Russia Today.

Utoljára januárban adtak ki hasonló közleményt, amiben a mostanihoz hasonlóan az orosz fenyegetésre és a koronavírus gyors terjedésére hivatkozva arra szólították fel állampolgáraikat, hogy ne utazzanak Ukrajnába. Akkor azonban még nem mentek olyan messzire, hogy az ország azonnali elhagyását javasolták volna.

„Senki ne utazzon Ukrajnába az orosz katonai fenyegetés és a COVID-19 megnövekedett esetszámai miatt; akik pedig Ukrajnában tartózkodnak, lehetőleg azonnal távozzanak kereskedelmi vagy magánúton”

– áll az amerikai külügyminisztérium új utazási figyelmeztetésében.

Azoknak az amerikaiaknak, akik úgy döntenek, hogy a „fenyegetés” ellenére Ukrajnában maradnak, ébernek kell maradniuk „a bűnözés, a polgári zavargások és a potenciális katonai műveletek miatt, ha Oroszország támadást indítana” – folytatódik a felhívás, majd arra figyelmeztet, hogy az USA kormánya „nem lesz képes evakuálni az Egyesült Államok polgárait”, ha katonai konfliktus törne ki.

Dezinformációs háború

Habár a nyugati hatalmak folyamatosan azzal támadják Oroszországot, hogy különböző álhírekkel félelmet generál, rontja a közhangulatot és bomlasztja a társadalmat,

valójában az ehhez hasonló külügyi figyelmeztetések azok, amik alkalmasak lehetnek a pánikkeltésre.

Moszkva többször is tagadta, hogy szándékában állna Ukrajna „lerohanása”, de még az ukrán kormány is bírálta az Egyesült Államokat félelemkeltésért. Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter a múlt hónapban elutasította a „küszöbön álló” invázióról szóló híreket, és rámutatott arra, hogy a határ közelében lévő orosz csapatok száma nem elegendő egy teljes körű offenzívához, szemben az amerikai hírszerzés állítólagos jelentéseivel.

A Wall Street Journal szerdán arról is beszámolt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aggódik amiatt, hogy az Egyesült Államok kormányának invázióra vonatkozó figyelmeztetései kapóra jöhetnek azoknak, akik destabilizálni akarják az ukrajnai helyzetet és kárt akarnak okozni az ország gazdaságának.

Az ukrán konfliktus és Magyarország vonatkozásában arról írtunk korábban, hogy hazánk egyetlen feladata a helyzetben a kárpátaljai magyarság védelme és érdekképviselete, amelyből nem szabad engedni.

A NATO feloszlatását követelik a Fehér Ház előtt tüntető békeaktivisták

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

4 válasz

  1. Attól tartok, ez nem dezinformáció, hanem szándéknyilatkozat. Az USA mindenáron háborút akar Európában

  2. A valódi kérdés nem az, hogy itt hiszterizálással való nyomásgyakorlásról van-e szó, hanem az, hogy az ukránoknak maradt-e még annyi józan esze és főként ereje, hogy egy újabb “Majdan”-szerű trükköt el tudjanak hárítani.
    Nem kérdés, hogy ez erősen kétséges – csak a helyzetet belülről ismerők tudhatnak bármi pontosabbat.

  3. A képlet sajnos világos. és egyben rémisztő is.
    Régen volt már világháború, a klasszikus, mert hibridháború az zajlik már évek óta.
    A lepusztuló amerikai birodalmi háttérhatalom, a szabadkőművesek, mindent megtesznek, hogy meggátolják Európa és Oroszország egymásra találását. Mindegy, hogy mibe kerül. Nincs új a Nap alatt.
    Ez a cél.
    Az eszköz, pedig megint egy háborús pokol előidézése. Ezért provokálják folyamatosan az amerikai pribékek Putyint.
    Hála Istennek Putyinnak ennél sokkal több esze van.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához