2024.október 1.
Malvin, Teréz

Az USA újabb háborúban vesz részt?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸 🛡🇮🇱 Austin arra utasítja az amerikai erőket, hogy készüljenek bevetésre, amint felmelegszik a Közel-Kelet

Az Egyesült Államok tovább fokozza katonai jelenlétét a Közel-Keleten, további katonákat küld be, másokat pedig készenlétbe helyez, miközben egy repülőgép-hordozót tart az állomáson, miközben a régió újabb erőszakra készül.

A lépésekre azután került sor, hogy az izraeli erők pénteken megölték a Hezbollah vezetőjét, Haszan Naszrallahot Libanonban, egy csapásban, amely azzal fenyeget, hogy szélesebb körű háborúba sodorja a térséget.

Lloyd Austin védelmi miniszter vasárnap elrendelte, hogy a USS Abraham Lincoln repülőgép-hordozó és a hozzá tartozó rombológépek maradjanak a régióban, mindössze egy hónappal azután, hogy átirányították őket a Közel-Keletre, miközben a tervezett bevetésen voltak a csendes-óceáni térségben. Az irányelv napokkal azután született, hogy a USS Harry S. Truman légitársaság sztrájkcsapata elhagyta szülői kikötőjét Virginiában egy menetrend szerinti körútra, ami a nyár óta másodszor hoz létre két fuvarozó jelenlétét a Közel-Keleten.

A Pentagon azt is bejelentette, hogy az Egyesült Államok a következő napokban további „légi támogatási képességeket” küld, és hogy a USS Wasp Amphibious Ready Group a Földközi-tenger keleti részén marad. A csoporthoz tartoznak a USS New York és USS Oak Hill kétéltű hajók, valamint több ezer tengerészgyalogos, akik szükség esetén képesek civil evakuációt végrehajtani Libanonból. A kis csónakokat partra bocsátani képes Wasp tengerészgyalogos F-35B vadászrepülőgépekkel is meg van töltve, így szükség esetén extra légi ütést kapnak a katonai tervezők.

Ezek a hajók június óta járőröznek a Földközi-tengeren, és április óta vannak a tengeren. A Wasp csoport a USS Bataan vezette kétéltű hajók hasonló csoportját váltotta fel, amelynek saját bevetése többször is meghosszabbodott a régióban, és végül nyolc hónapot töltött a tengeren, mielőtt márciusban hazaindult.

Eközben Austin elrendelte, hogy további amerikai erők legyenek készen a bevetésre, „megnövelve felkészültségünket a különféle eshetőségekre való reagálásra” – közölte a Pentagon.

A Pentagon vasárnapi közleménye szerint a hajókat „a DoD fokozott vadászrepülő- és támadószázad-jelenléte támogatja, beleértve az F-22, F-15E, F-16 és A-10 repülőgépeket”.

A még mindig az Atlanti-óceánon tartózkodó Truman eredetileg a Lincoln felmentését tervezte, és lehetővé tette volna, hogy a légi fuvarozó visszatérhessen a csendes-óceáni térségbe, bár ezek a tervek most megváltozhatnak, ha úgy döntenek, hogy mindkét fuvarozót a Közel-Keletre helyezik.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek