2024.június 20.
Rafael, Dina

Bejelentették, francia katonák érkeznek az orosz–ukrán háborúba

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Hamarosan francia kiképzőtisztek érkezhetnek Ukrajnába, hogy meglátogassák a helyi kiképzőközpontokat – közölte hétfőn Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka.

Hamarosan bekövetkezhet az, amitől rettegnek a békepárti erők: nyugati katonák érkezhetnek az orosz–ukrán háborúba.

– Örömmel veszem Franciaország kezdeményezését, hogy kiképzőket küldjön Ukrajnába ukrán katonák felkészítésére

– jelezte Szirszkij a Sébastien Lecornu francia védelmi miniszterrel videó-összeköttetés útján folytatott beszélgetést követően.

– Már aláírtam a dokumentumokat, amelyek lehetővé teszik francia kiképzőtiszteknek, hogy hamarosan meglátogathassák kiképzőközpontjainkat, és megbarátkozzanak az infrastruktúrájukkal és a személyzettel

– tette hozzá. A főparancsnok ugyan nem bocsátkozott részletekbe, de úgy vélekedett, hogy Franciaország eltökéltsége felbátorít majd más partnereket is arra, hogy csatlakozzanak ehhez az ambiciózus projekthez az orosz–ukrán háborúban. Olekszij Honcsarenko ukrán ellenzéki parlamenti képviselő szintén megerősítette az értesülést.

Franciaország beleegyezett abba, hogy kiképzőket küldjön Ukrajnába az ukrán hadsereg felkészítésére

 – írta a politikus Telegram-oldalán.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Emmanuel Macron francia elnök egy párizsi konferencia alkalmával februárban felvetette nyugati csapatok küldését Ukrajnába a helyi fegyveres erők kiképzésére. A francia védelmi tárca a Reuters hírügynökségnek eljuttatott közleményében hangsúlyozta:

Ahogy már többször is említettük, az ukrán területen történő kiképzés egyike azon projekteknek, amelyekről vita folyik a köztársasági elnök által február 26-án összehívott, Ukrajnát támogató konferencia óta. Mint minden akkor megvitatott projekten, e téren is folyik a munka az ukránokkal, különösen azért, hogy megértsük pontos szükségleteiket

– tette hozzá a francia védelmi tárca.

Borítókép: Két ukrán katona, Olekszandr (b) és Vitalij cigarettázik a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Avdijivka környékén lévő lövészárkában 2024. május 6-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt (Fotó: MTI/AP/Francisco Seco)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
4
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
4
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek