2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Belgiumban már a kórházakban akarják elhelyezni a migránsokat

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
embercsempe

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Frank Vandenbroucke belga szövetségi egészségügyi miniszter felhívást intézett mintegy száz belga kórházhoz, hogy segítsenek a menedékkérők elszállásolásában, ezzel is enyhítve az elhelyezési válságot.

A belga sajtó szerint Vandenbroucke levélben kért tájékoztatást a kórházaktól, hogy vannak-e üres épületeik, illetve épületrészlegeik, amelyeket rendelkezésre bocsáthatnának menedékkérőknek a betegektől elkülönített elhelyezésére.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy az intézkedés átmeneti jellegű lenne, és jövő nyárig vennék igénybe a kórházak kapacitásait.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kormány nyújtana-e pénzügyi kompenzációt a befogadásért a kórházak részére, illetve azzal kapcsolatban is felmerült kérdés, hogy az egészségügyi intézmények dolgozóinak kellene-e felügyelet alatt tartani a menedékkérőket.

A menekültügyi és migrációs államtitkár jelenleg vizsgálja Vanderbroucke javaslatát.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője azt nyilatkozta, hogy a megkeresésre több kórház már pozitívan reagált.

Belgium mintegy 34 ezer befogadóhely áll a menedékkérők rendelkezésére, de a hálózat jelenleg telített. Nicole de Moor belga menekültügyi és migrációs államtitkár augusztus végén azt a döntést hozta, hogy

Belgium a menekültek számára kialakított befogadóközpontokban még rendelkezésre álló szálláshelyeket télen kizárólag gyermekes családoknak tartsa fenn,

azonban a belga bíróság a határozatot hatályon kívül helyezte, arra hivatkozva, hogy ellentétes az ország menekültügyi jogszabályaival.

Forrás:Origó

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához