2023.november 28.
Stefánia, Jakab
Shortcut

Bill Gates tervei szerint a digitális azonosító kötelező lesz a társadalomban való részvételhez

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
0254aa2262314de08e3e996b2a1cf5d1

A világ egyik legbefolyásosabb pénzembere azt szeretné, ha 2030-ig minden ENSZ-tagállamban bevezetnék a kötelező digitális azonosítót.


Az ENSZ, a Bill és Melinda Gates Alapítvány és a Rockefeller Alapítvány partnerei közösen kampányt indítanak a digitális személyazonosítás, a digitális fizetés és az adatmegosztás bevezetésének felgyorsítására érdekében. A kampány célja, hogy ezek a változások kezdetben legalább 50 országban végbemenjenek 2028-ig – írta meg a exposenews.

Bill Gates új honlapjáról kiderül, hogy a digitális személyazonosító igazolványt (DPI) előbb 50 országban vezetnék be, köztük egyes afrikai országokban, illetve Indiában, de a terv az, hogy 2030-ra globálisan is bevezessék az ENSZ összes tagállamában.

Az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) is bejelentette, hogy 2030-ig világszerte tervezik a „digitális személyazonosító igazolványok” bevezetését, amelyek lényegében 

kötelezőek lesznek a társadalomban való részvételhez.

„Ha sikeres, a DPI felhatalmazza a kormányokat és a vállalatokat arra, hogy társadalmi hitelrendszereket vezessenek be, amelyek meghatározhatják, ki, hol és hogyan utazhat, mit szabad fogyasztania, és hogyan lesz képes tranzakciót végrehajtani a programozható pénzével (ez a CBDC)  – írta a tervvel kapcsolatban a TheSociable.

Bill Gates azzal érvelt, hogy a DPI révén mindenkinek jobb és kényelmesebb lesz majd az élete. Könnyebb lesz a kártyánkon lévő pénzeinket kezelni, kényelmesebb lesz, emellett jó hatással lesz az egészségügyre és általa gyorsabbá válhat a zöld fejlődés is.

Forrás:Mandiner

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Vélemény, hozzászólás?