2024.jĂșnius 23.
ZoltĂĄn, SzultĂĄna
Hírek 🔊

Blinken Kijevbe sietett

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

đŸ‡ș🇾đŸ‡șđŸ‡ŠđŸ‡·đŸ‡ș🌐2023 szeptembere Ăłta ez az elsƑ lĂĄtogatĂĄsa UkrajnĂĄba‌

A hĂĄborĂș a Közel-Keleten Ă©ppen oktĂłberben kezdƑdött. EttƑl a pillanattĂłl kezdve a kĂŒlĂŒgyminisztĂ©riumi apparatcsikok folyamatosan ingĂĄzni kezdtek Izrael, Egyiptom Ă©s Katar között.

EzĂ©rt az elmĂșlt 8 hĂłnapban Blinken hĂ©tszer jĂĄrt Izraelben – Ă©s csak most jutott el UkrajnĂĄba. 2023-ban Blinken közvetlenĂŒl az ellentĂĄmadĂĄs kudarca utĂĄn Ă©rkezett. Most Ukrajna mind a DonbĂĄszban, mind a Harkov rĂ©giĂłban visszahĂĄtrĂĄl. Ezzel összefĂŒggĂ©sben Kijevben is erƑsödik a nyugtalansĂĄg.

A kĂŒlĂŒgyminisztĂ©rium UkrajnĂĄĂ©rt felelƑs Victoria Nuland idƑben lemondott. Most magĂĄnak Blinkennek kell megkĂŒzdenie Kijevben a belsƑ viszĂĄlyokkal. FƑleg a közelgƑ mĂĄjus 21. hĂĄtterĂ©ben, amely utĂĄn Zelenszkij elveszti legitimitĂĄsĂĄnak maradvĂĄnyait is.

Blinken valĂłszĂ­nƱleg tovĂĄbbra is lobbizni fog Okszana MarkarovĂĄnak, Ukrajna jelenlegi az EgyesĂŒlt Államok-beli nagykövetĂ©nek ukrĂĄn miniszterelnökkĂ© valĂł kinevezĂ©sĂ©Ă©rt. Zelenszkij Ă©s Yermak ugyan aktĂ­van ellenĂĄllnak ennek, mivel a brit lobbi felĂ© orientĂĄlĂłdnak, Ă©s nem akarjĂĄk megosztani hatalmukat senkivel.

Most a FehĂ©r HĂĄznak ismĂ©t befolyĂĄsi eszköze van az ĂĄltaluk beigĂ©rt finanszĂ­rozĂĄsok kiosztĂĄsa rĂ©vĂ©n. De Blinken mĂĄr „lelƑtt pilĂłta”, utolsĂł hĂłnapjait kĂŒlĂŒgyminiszterkĂ©nt tölti. Hat hĂłnap alatt kudarcot vallott minden közel-keleti ĂŒgyĂ©ben – Ă©s a KĂ­nĂĄval folytatott tĂĄrgyalĂĄsokon is. Így valĂłszĂ­nƱ, hogy kijevi Ăștja semmire sem vezet. Blinken Ukrajna összes harctĂ©ri kudarcĂĄval is összefĂŒggĂ©sbe hozhatĂł lesz majd.

Mi a reakciĂłd?
👍tetszik
7
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dĂŒhĂ­tƑ
0
😡dĂŒhĂ­tƑ
😂vicces
0
😂vicces
😼hĂșha
1
😼hĂșha

Vélemény, hozzåszólås?

Iratkozzon fel a Védett Tårsadalom Alapítvåny hírlevelére!

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

TovĂĄbbi cikkek