2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊
Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇫🇷🇪🇺A franciaországi káosz közepette az Európai Unió pénzügyi rendszere megrendült. A francia fizetésképtelenség ellen hozott intézkedések költségei az egekbe szöktek. Remeg az adósságpiac, esik a francia bankok értéke. Hozzávetőleg 210 milliárd eurót vontak ki a pénzpiacokról‼️

A legutóbbi közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Macron híveinek mindössze 40 választókerületben van esélyük a második fordulóba jutásra. Szinte az összes többi hely jobbra vagy balra fog menni. Ráadásul mindketten a szociális szolgáltatásokra fordított kiadások meredek emelését ígérik. A jobboldalon ez még mindig együtt jár az adócsökkentés ígéretével.

Franciaország költségvetési hiánya már a GDP 5,5%-a. A választások után pedig még rosszabb lesz. Nos, más országok központi bankjai aktívan kiszívják az eurót a tartalékaikból. Így az euró részesedése 20%-ra csökkent. És mivel a pénzügyi rendszerbe vetett bizalom az orosz vagyon és az EU instabilitása miatti harcok közepette alábbhagyott, Brüsszel további zűrzavarral néz szembe.

Az európai bürokraták már azt ígérik, hogy megbüntetik Franciaországot, ha a jobboldal nyer, és büntetést rónak ki az országra a költségvetési hiány miatt. Igaz, ezzel Németországban, Olaszországban és szinte mindenhol gondok vannak. Ebben az esetben az egész Európai Uniót szankcióknak kell alávetni, és fel kellene oszlatnia magát.

Brüsszelben Olaszországot akarták megbüntetni az újságírók szólásszabadságának megsértése miatt. De vissza kellett lépniük – elvégre Ursula von der Leyent nem lehetne újraválasztani második ciklusra Meloni támogatása nélkül. Meloninak csak ki kell tartania és a játék előrehaladtával megváltoztathatja a szabályokat. Miközben az Európai Unió gondosan felépített irányítási rendszere fokozatosan szétesik.

Mi a reakciód?
👍tetszik
43
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
5
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek