2024.június 13.
Antal, Anett

Bukarestből hódítaná meg Európát Manfred Weber (VIDEÓ)

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

„Ha ma Romániára nézünk, egy igazi európai sikertörténetet látunk” – hangoztatta az Európai Néppárt vezetője.

Románia eredményeit és az Európia Unióban való részvételét dicsérte az Európai Parlament ülésén Manfred Weber az Európai Néppárt (EPP) vezetője, az ülésen részt vett Klaus Iohannis román államfő is. Weber szerint a román elnök már korábban előre látta, hogy a NATO keleti határainál konfliktus lesz, ezért sokakkal ellentétben Iohannist az ukrajnai háború sem érte váratlanul. Hozzátette, az ország 2017 óta teljesíti a NATO előírását, miszerint a GDP 2 százalékát a hadseregre kell költeni, ez Romániát az európai biztonság egyik legstabilabb bástyájává tette.

Az EPP vezetője szerint

Románia Ukrajna egyik legjobb szövetségese”. 

Weber szerint a román elnök a vezetés legjobb példáját mutatja be. „Ha ma Romániára nézünk, egy igazi európai sikertörténetet látunk” – fogalmazott. Amióta 2004-ben Románia csatlakozott az EU-hoz, azóta a térség egyik legfejlettebb országává vált – fejtette ki. 

Kolozsvár – Weber szavai szerint Cluj – egy igazi európai technológiai központtá vált, amely tele van európai tehetségekkel. Weber szerint Románia sikerei azonban nemcsak az ország szintjén, hanem európai szinten is megjelennek. A politikus szerint a román elnök egy erős Európát akar építeni. Kiemelte, hogy Iohannis fontos szerepet játszott abban, hogy Ukrajnával és Moldovával elindulhattak a csatlakozási tárgyalások tavaly decemberben.

Az Európai Unió sokkal tartozik a román vezetésnek”

– fogalmazott. Ugyanis Weber szerint Iohannis megmutatta, hogy lehetséges létrehozni egy sikeres, modern és európai Romániát. Azt is hozzátette, hogy Románia véleménye szerint készen áll a Schengeni Övezethez való csatlakozásra.

Az EPP vezetője bejelentette, hogy a pártcsalád EP-választási kampányát Bukarestben fogják elindítani.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
16
😡dühítő
😂vicces
19
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek